Zit je je stierlijk te vervelen tijdens de lockdown? Dan daagt Vunzige Deuntjes je uit om die frustratie om te gooien in creativiteit, en in een immense digitale cypher te stappen.

Meedoen is simpel: download de beat, neem een filmpje op van een minuut waarin je jouw 16 bars op die beat dropt, en gebruik de hashtags #VunzigeCypher en #JoinTheCypher wanneer je het resultaat uploadt naar je instagram. Voor de hardste spitters biedt de organisatie bovendien perspectief:

Jong, oud, gehaaid of groen: deze cypher is voor iedereen. Vunzige Deuntjes wil met dit initiatief talent echter ook de ruimte bieden, dus duikt degene met de beste cypher de studio in met Vunzige Deuntjes Soundsystem voor een eigen track. Eind deze maand wordt door een jury de winnaar gekozen. Ook worden er verschillende inzendingen gekozen, waarvan de deelnemers de kans krijgen hun verse live te doen in de ‘Veel Osso’ live stream. De winnaar van de track met Vunzige Deuntjes Soundsystem krijgt, naast de mogelijkheid om deze track te performen in de ‘Veel Osso’ livestream, ook nog eens de kans om een eigen track op te voeren. De ‘Veel Osso’ livestream heeft een gemiddeld bereik van zo’n 90.000 mensen, dus een perfect platform voor talent om hun kunsten te showen.

Als je dat wat lijkt, is de tijd rijp om pen en papier te pakken en die selfie-cam voor iets anders dan je duckface te gebruiken. MC’s Jooz en JR bijten het spits alvast voor je af:

Meer Nieuws