Vorig jaar zouden we met het project Up Street Rotterdam een extra’tje bieden aan de artistieke aankleding van Rotterdam tijdens het Eurovisie Songfestival. Door coronamaatregelen ging dat festijn helaas niet door, maar dit jaar moet Jeangu Macrooy het dan toch écht gaan doen voor Nederland. En we zijn blij dat we onderdeel zijn van de hernieuwde samenwerking: Hiphop In Je Smoel is opnieuw één van de vijf citydressers tijdens het Eurovisie Songfestival 2021!

Naast de traditionele stadsaankledeing als posters, banieren en videoschermen in en rond de stad, pakt Rotterdam in samenwerking met vrij creatieve citydressers uit met artistieke aankleding. Dat varieert van fashion tot fotografie en van lichtkunst, via installaties naar street art. Uiteraard verzorgt Hiphop In Je Smoel graag het laatstgenoemde element. Het project kent een vernieuwde opzet, maar draagt nog steeds dezelfde naam: Up Street Rotterdam. Maar wat de organisatie exact van plan is, houden ze nog even voor zichzelf. “De plannen presenteren we binnenkort. Het wordt in ieder geval iets dat fans van Eurovision hoe dan ook willen zien!” Uiteraard neemt de organisatie de officiële slogan ‘Open Up To Rotterdam’ daarin mee.

Aan de plannen van de kunstenaars kwam vorig jaar abrupt een einde toen corona in Nederland intrede deed. “We hebben de kunstenaars gevraagd hun plannen opnieuw te bekijken en aan verschillende scenario’s aan te passen,” aldus Annemieke van Wegen-Delhaas, projectmanager citybranding & citydressing Host City Rotterdam. “Zo zijn we gekomen tot een hybride citydressingplan dat hoe dan ook voor een Songfestivalbeleving gaat zorgen in de stad. Eerst vooral digitaal en op afstand. Daarna hopelijk stukje bij beetje met meer zichtbaarheid in de straten van Rotterdam tot in de Rotterdamse huiskamers. Rotterdam will OPEN UP again!”

De andere vier citydressers zijn Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders en Flowerdales Agency. De eerste plannen zijn nu gepresenteerd en zijn te vinden in het officiële persbericht.

UP Street is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Meer Nieuws