Met Roffa Represent bracht Rauwkost Collective op ronduit indrukwekkende wijze nieuwe talenten binnen de Rotterdamse hiphopscene in beeld. In de docuserie worden hiphopartiesten een tijdje gevolgd en krijgt de kijker een blik in de rijkelijke hiphopcultuur; van produceren op een slaapkamer, via inspiratie opdoen voor teksten naar een optreden doen voor publiek. Vandaag start het tweede seizoen. De serie is iedere woensdagavond om 18:15 te zien via OPEN Rotterdam.

De serie volgt de scene uit alle lagen en culturen van Rotterdam. Ondanks dat hiphop de gemene deler is, laat Roffa Represent een fascinerende en totaal verschillende kijk zien op deze muziek en lifestylestroming in Rotterdam en de waanzinnige gedrevenheid en passie van de opkomende artiesten. In de eerste aflevering staat Nadeche centraal. In de weken erop komen ook TrapMoneyBiggie, Philantrope, Joany Muskiet, Mike Metalz en 646RAW (niet in deze volgorde) aan bod. “In dit seizoen draait het meer om de mensen achter de artiesten dan om de muziek”, vertellen de makers.

“We kijken vooral vooruit. Naar hoe de scene blijft innoveren en hoe hiphop véél meer is dan alleen een muziekgenre”, legt Rauwkost Collective uit. “Het is funk, rock, soul en jazz, maar ook gospel, disco en kinderliedjes. Het is dansen, zingen, rappen, schrijven, ontwerpen, fotograferen, filmen, fashion en poëzie. Hiphop is een levenswijze. Hiphop is kunst.”

Door experiment, ritme en een expressieve cameravoering te combineren met eerlijke en oprechte verhalen uit de Rotterdamse scene, doorbreekt Roffa Represent het cliché en toont de vele verschijningsvormen van hiphop aan een publiek dat daar normaal gesproken niet mee in aanraking komt. “Want hiphop past net zo goed bij de urban lifestyle als de in de jaren 50 opgegroeide kaaskop.”

Roffa Represent is vanaf vanavond iedere woensdag te zien op de kanalen van OPEN Rotterdam. Uiteraard delen wij ‘m daarna ook op onze website en social media-kanalen.

Meer Nieuws, Rotterdam