Het Hiphop Journaal is een nieuw collectief bestaande uit drie Tilburgse dj’s: De Manager, Johannes IV en Bowie. Ze hebben de krachten gebundeld om heel Nederland hun passie te laten horen: Nederlandse hiphop. Donderdag 16 januari staan ze met een exclusieve nachtelijke show in Groningen tijdens Eurosonic / Noorderslag en jij kunt mee als special guest!

Eerder dit jaar bracht De Manager een mixtape uit met zijn favoriete Nederlandse hiphoptunes. Op de releaseparty nodigde hij twee bevriende dj’s uit en daar werd het zaadje geplant voor Het Hiphop Journaal als dj-formatie. Krap anderhalve maand later stonden ze samen op Bontgenoten Winterfestival in Eindhoven met een vijf uur durende set vol Nederlandstalige hiphop; van The Opposites tot Snelle en van Opgezwolle tot Sevn Alias.

Die lijn trekken ze in 2020 door. De dj’s staan op donderdag 16 januari in de Tikibar (in De Drie Gezusters) op de Pinguin Radio Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag. Het Hiphop Journaal laat weten: “Vele belangrijke en invloedrijke mensen uit de muziekindustrie komen die week samen in Groningen, op zoek naar toffe acts en concepten om te programmeren in de rest van het jaar. Wij hosten één van de hiphoparea’s op de bovenverdieping. Vorig jaar waren o.a. Glastonbury, Paaspop, Pinkpop en Sziget aanweig bij deze showase. Het is dus een perfecte plek om je te presenteren. Dat willen we niet alleen doen, dus we zijn op zoek naar special guests die die nacht een korte showcase willen spelen in onze set.”

Optreden?
Ben jij rapper/hiphopact en wil jij op donderdag 16 januari optreden tijdens Het Hiphop Journaal in je smoel in Groningen? Meld je vóór a.s. zondag 8 december dan aan door een track of video in onze Dropzone te gooien met je contactgegevens erbij. Er is geen gage beschikbaar maar de belangrijke spot moet interessant genoeg zijn voor alle hiphopacts. Winnende acts krijgen op maandag 9 december bericht!

Klik op deze link om direct je track/video te uploaden!

Alle info over Het Hiphop Journaal is te lezen op hun website. Alvast in de sfeer komen met de boys? Dat kan op 7 december als ze de afterparty verzorgen van FRESH! In Breda.

Meer Nieuws