Nieuwe Spotify Spotlight met DIKKE op de cover? AH OK!

DIKKE gaat heerlijk deze dagen; hij stond onlangs op het podium van de MIA’s met een grootse show. Terwijl hij daar, omringd door dansers, bewegende podium-onderdelen en een vliegende auto (!) zijn hit Gasolina performde, was er voor de oplettende kijker al een spoiler te zien. “AH OK”, viel er te lezen op de shirts van de dansers. Het bleek de aankondiging van zijn nieuwe single, die afgelopen vrijdag verscheen. De week beginnen met L-Season op onze Spotify-cover? Dacht het wel.

“PICVSSO is de beste producer en jullie gaan dit beseffen”, luidde de strekking van een bericht dat hij kort geleden deelde via zijn socials. De combinatie tussen de goedlachse mc en de producer deed al vele festivals ontploffen. Samen maakten ze niet alleen de hits Paris Hilton en Gasolina, maar bijvoorbeeld ook de smerige banger Jealousy van zijn laatste album Beef Met Mezelf en de single Laat Me FF.

Ook voor de nieuwe single levert PICVSSO – samen met DIKKE zelf! – de beat. AH OK belicht weer een heel andere sound; de twee duiken fully in de trap. De banger, die ook nog fijne beatswitches bevat, is voorzien van een video door Souf Kinani, wat van de track echt een kunstwerk maakt. Detail: de viddy werd vlak naast ons kantoor opgenomen in Roffa. Check het hieronder.

“Enemies, erenemies, Velen waren friends of family / breng me die, Hennessy, want die shit wist mijn memory”, opent DIKKE op het meest rustige deel van de tune. Het is na IDK en Liverpool_Freestyle.mp3 weer een voorbeeld van het feit dat niemand rappen zo makkelijk laat lijken als hij. Hij voelt zich simpelweg thuis op allerlei soorten beats en tempo’s. Terwijl in de wereld om hem heen iedereen iets van hem wil, verschillende mensen op hem zijn geswitched en simpelweg teveel mensen aan zijn hoofd lullen, lacht DIKKE de gouden letters over zijn tanden bloot. AH OK.

Uiteraard werd ook DIKKE voor de Spotify Spotlight weer speciaal geïllustreerd door Carlos Ribeiro, die zich voor de tekening liet inspireren door de promofoto’s van de single. Check de hele Spotify-update van deze week, met nog 19 andere tunes, hieronder.

Geplaatst door bowie op 5 februari 2024