Ongekroonde lofi koning Philanthrope zoekt balans na miljoenen streams

Philanthrope liep als één van de ongekroonde koningen van lofi hiphop min of meer toevallig tegen miljoenen streams aan. In de nieuwste aflevering van Roffa Represent zie je hoe hij zoekt naar balans in zijn leven: “Je kunt je snel verliezen in muziek.”

Chillhop Music is als het puur op luistercijfers aankomt één van de grootste platenlabels van Nederland. En toch kan Simon Leidner, werkzaam achter de schermen bij het label en zelf één van de populairste beatmakers in hun stal van artiesten, nog altijd anoniem over straat. De 2,5 miljoen lofi en chill liefhebbers die alleen al op Spotify maandelijks naar hem luisteren, hebben namelijk geen flauw idee dat zijn gezicht bij het alias Philanthrope hoort.

“Ik heb me altijd in muziek kunnen vinden waar niet iedereen naar luistert, een soort buitenbeentje”

En dus kan Philanthrope rustig met zijn hond wandelen, platen shoppen bij Demonfuzz of thuis een beat tikken. “Ik heb me altijd in muziek kunnen vinden waar niet iedereen naar luistert, een soort buitenbeentje”, vertelt hij over zijn liefde voor fuzzy beats. Toch luisteren er nu letterlijk miljoenen mensen naar zijn werk, al blijft hij daar zelf behoorlijk rustig onder. “Ik maak gewoon beats in mijn kelder” vertelt hij op onderkoelde toon. “Het is niet meer dan dat.”

De filmmakers van Rauwkost portretteren hem in de nieuwste aflevering van Roffa Represent, terwijl hij vrijuit spreekt over waar zijn stijl vandaan komt, hoe zijn leven veranderde toen hij onverwachts tegen miljoenen streams aan liep, en hoe zijn hond hem helpt een gezonde balans tussen leven en werken te vinden. Aan het einde wordt zoals gebruikelijk een mooie stijlkaart afgeleverd, door één van zijn tracks even sfeervol als ingetogen te clippen. De hele aflevering is nu te bekijken!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 12 maart 2020