Talentvolle hiphopacts en unieke kunst: Eendracht Festival X komt eraan!

Het festivalseizoen is in volle gang; wij kunnen geen leukere tijd van het jaar bedenken. Ook dit jaar nemen we er zelf weer uitgebreid deel aan. We bezoeken de grootste hiphopfestivals, organiseren er zelf eentje en we hosten natuurlijk ook weer een area tijdens Eendracht Festival. Op donderdag 18 juli kun je in de Gouvernestraat terecht voor een mix van live hiphop, dj-sets én unieke street art. Lees verder om de hele line-up te checken.

De meest talentvolle rappers van Roffa op één podium
Het Eendracht Festival is hét Rotterdamse showcase-festival waar Rotterdams talent zich kan profileren. Dit jaar is alweer de tiende editie van het festival. In allerlei disciplines en op allerlei podia kun je ontdekken wat onze mooie stad te bieden heeft aan talent. Hiphop krijgt dit jaar weer een prominente plek op de HIJS Live stage. Die is dit keer niet zoals je gewend bent in WORM, maar we gaan naar buiten. Bij Enfant Terrible in de Gouvernestraat (klik hier voor de exacte locatie!) staan we op een outdoor-stage en de volgende acts treden tussen 17:00 en 22:00 op:

TRAPMONEYBIGGIE + Sammie Sedano + Veldlife + Gucci Ghost + Young PACO + Wardenklyff + Si Christina

DJ-sets vóór, tussen en na de optredens komen van Bowie. Van trap tot boombap, van cloudrap, via straattunes tot knowledge; op het podium gaan we alle kanten op.

Unieke street art voor het goede doel
Ons street art-department Rewriters010 organiseert samen met de winkel Enfant Terrible een expositie met door ‘jonge’ kunstenaars gestylede spuitbussen. Deze cans zijn volledig naar eigen inzicht ontworpen, dus de artists hebben de vrije hand. De spuitbussen zullen uniek in hun soort zijn en ter plekke verkocht worden voor € 25,- per stuk. De volledige opbrengst komt ten gunste van de Stichting IXL (sikkelcel awareness). Zo krijg jij een uniek kunstobject en steun je ook nog eens het goede doel. Hieronder zie je de line-up van kunstenaars die al hebben toegezegd mee te doen:

Tuig Oma + Chaos + Dodici + Paint & Pose + Quin de Vrede + Efe Case = Mr. Mazafacka + Nina Fernande + Jimmy Granti + Vince Blok + Stoog + Vectorific + Reinier Landwehr + Elzeline Kooy + Niel de Vries + John Padrino + Avoid + Dalit Lymor

Kom dus lekker langs om kunstenaars aan het werk te zien en het tofste talent van de stad op het podium aan het werk te zien en horen. Eendracht Festival vindt donderdag 18 juli plaats in Rotterdam en het adres van de Hiphop In Je Smoel x Rewriters010 area is Enfant Terrible aan de Gouvernestraat 56D. De entree is helemaal gratis dus we zien jou en de jouwe daar, toch?

Het Facebook-evenement bezoek je via deze link.

Geplaatst door bowie op 8 juli 2019