Laura Ketting opent 17 maart haar expositie in de HIJSkamer

Update: op donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 én zondag 27 maart gaat de HIJSkamer opnieuw open. Tussen 13:00 en 17:00 is de expo gratis te bezoeken!

Het heeft even mogen duren, maar eindelijk gaat de HIJSkamer in volle glorie open. Nadat Kirsten Spuijbroek eind 2021 het spits mocht afbijten, is Laura Ketting de tweede kunstenaar met een eigen expositie in onze eigen gallery aan de Delftsestraat 25 in Rotterdam. Op donderdag 17 maart opent ‘Experimental Details’. Iedereen is uitgenodigd om van 17:00 tot 21:00 geheel gratis een kijkje te komen nemen. Kun je niet? Het hele weekend erna is de expo ook te bezoeken. Lees snel verder voor alle info.

“Ik ben een creatieve tornado vol ideeën”, omschrijft Laura Ketting zichzelf. “Ik ben een maker, een doener. Meestal werk ik analoog, omdat ik een stukje van mezelf wil overbrengen in het ontwerp. Verder begin ik een project vaak vanuit mijn eigen fascinatie, met iets dat mijn interesse heeft gewekt. Grafisch ontwerpen is voor mij een uitlaatklep waarin ik kan creëren wat ik in mijn hoofd heb, en dat vervolgens kan overbrengen op anderen. Ik hecht veel waarde aan het communiceren. Met mijn werk wil ik het publiek een ervaring meegeven en een inzicht bieden in mijn kijk op dingen.”

Zwart-witte letters als een olievlek

De expositie ‘Experimental Details’ laat haar fascinatie voor typografie zien, op allerlei verschillende manieren. Ze stelt niet alleen heel divers werk tentoon in de HIJSkamer, maar nam ook de locatie zelf onder handen. Haar zwart-witte letters verspreiden zich zodoende als een olievlek door de expositieruimte. Bezoekers stappen bij het betreden van de gallery in de belevingswereld van Laura. De naam van de expositie verwijst naar haar drang om te experimenteren. “In ieder project dat ik maak, komt mijn fascinatie voor letters terug. Het is belangrijk voor mij om mezelf te blijven uitdagen en elke keer een stapje verder te gaan.”

Na de opening is de expositie het hele weekend, inclusief de vrijdag, te zien. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart is de HIJSkamer gratis te bezoeken tussen 13:00 en 17:00. Het adres is Delftsestraat 25 (begane grond), Rotterdam.

Geplaatst door bowie op 14 maart 2022