Large Professor – 1st Class

Maar toch hebben we maar weinig van hem als MC gehoord na Main Source/Extra P. 12 jaar later komt hij eindelijk met een album onder de naam Large Professor en wel 1st Class genoemd. Na zo’n lange tijd en zulke vette samenwerkingen is nieuwsgierigheid naar wat dit album gaat brengen zeker aanwezig.

Na de duistere intro waarin hij de luisteraar ff duidelijk maakt waar hij voor staat, ‘banged’ het album met de oh zo vette track ‘Bout that time’. Goede keuze dat hij deze in 2000 uitgebrachte single erop heeft gezet!

Andere bekende joints die dit album brengt zijn de eerdere releases ‘Blaze Rhymes’ en ‘Radioactive’.
Dit zijn toch ook wel de hoogtepunten te noemen. Blaze rhymes, blaze lyrics, blaaaze!

Verder bestaat 1st Class uit veel nummers met old skool beats die soms wat saai zijn maar na verloop van tijd wen je er wel aan. Zoals hij zelf spit:a real hiphop kid who’s definitely raw/to come back II the future in 74/came back 2002 with an ounce and a proof. Large Pro als MC komt gewoon zelfvertrouwd over waardoor zijn lyrics versterkt worden.

De features, zoals Nas en Q-Tip, zorgen voor de afwisseling. Opvallend is dat hij zich strikt beperkt tot peepz waarmee hij in het verleden gewerkt heeft. Dus geen marketinggerichte beslissingen om het album ‘hot’ te maken.

Een album wat je de kwaliteit terugbrengt van hardcore Old Skool ish maar zeker niet achterhaald! Simpele maar krachtige lyrics en hooks maken hier een banger van.

Tracklist:
01. Intro
02. Bout’ That Time
03. Ultimate
04. Brand New Sound
05. Stay Chiseled ft. Nas
06. Akinyele (Live At The BBQ 2-2)
07. In The Sun ft. Q-Tip
08. Born To Ball
09. Kool
10. The Man
11. Large Pro
12. Alive In Stereo
13. Blaze Rhymes
14. On ft. Busta Rhymes
15. Hip-Hop
16. Radio Active

Meer info: http://www.matadorrecords.com

Geplaatst door bowie op 14 oktober 2002