Kort hiphopnieuws oktober

Opgezwolle nieuws

Voor de vinyl junkies is Vloeistof nu ook verkrijgbaar op vinyl uiteraard in de betere platenzaken en binnenkort verkrijgbaar via: http://www.opgezwolle.nl .
Daarnaast hebben de Lost Rebels uit Spijkenisse een disstrack op het net gegooid gericht tegen Opgezwolle Lost Rebels – Zwolle diss De aanleiding voor de beef is nog niet geheel duidelijk maar die zal niet lang op zich laten wachten.

Cypress Hill gaat terug naar de hiphop

Till Death Do Us Part is de titel van het nieuwe album van Cypress Hill. DJ Muggs zegt dat Cypress Hill met dit album teruggaat naar de ‘hard- core,straight-up hip-hop’. De twee laatste albums stonden namelijk vol met rock/metal invloeden. Het album staat gepland voor maart 2004.

Meer info: http://www.cypresshill.com

Phedda Shizn Team online!

Duitse hiphopliefhebbers opgelet! De Duitse crew Phedda Shizn Team hebben een site online. Daar kun je niet alleen wat foto’s checken, maar ook hun complete (!!!) album downloaden plus ook nog een videoclip. Dus klik je vlug op weg naar deze site en down ook die vettige beats en strakke flows!

Meer info: http://www.die-vorstadt.de

Volg de finale van Spitt vanuit je luie stoel

Op 15 november a.s. zal Fabchannel de Spitt finale live webcasten vanuit Paradiso Amsterdam. De webcast, audio en video, kan ook na afloop gratis bekeken worden op Paradiso’s streaming platform, www.fabchannel.com. Dus heb je geen geld of heb je gewoon geen zin om naar Amsterdam te reizen check dan de onderstaande site.

Meer info: http://spitt.fabchannel.com

Brandstof Opgezwolle online!

Maak je dubbelcd van Opgezwolle compleet en surf als een gek naar: http://www.opgezwolle.nl
Daar kan je 7 tracks vinden die je kan downloaden. De achtste track Verre Oosten remix zal na 7 november online staan. Als je deze tracks gedownload hebt neem dan die Brandstof cd gooi hem in je cdbrander en klaar is je dubbelcd!

Meer info: http://www.opgezwolle.nl

Freestylers gezocht!

That’s live – het live programma van 3fm – is op zoek naar freestylers die het twee uur durende programma in twee minuten samen kan vatten / freestylen. That’s Live is elke zondag te beluisteren tussen 16:00 – 18:00 uur op 3fm.
Meld je aan via thatslive@bnn.nl!

Meer info: http://www.bnn.nl

Turntablized 2003

Turntablized is alweer toe aan de zevende editie en is uitgegroeid tot de DJ battle in Nederland. De voorrondes zijn op zondag 2 november in Bitterzoet en op zaterdag 29 november in Paradiso’s Kleine Zaal. De finale vindt uiteraard weer plaats in Paradiso en staat dit jaar gepland op kerstavond: 24 december. Even alle data en deelnemers op een rijtje.

Elimination Round # 1 op zondag 2 november in Bitterzoet Amsterdam
Spuistraat 2 (vlakbij CS) | open 20:00 | start 21:00 hrs | Hosted by DJ Edzon & Drew MC
DJ’s Daze, Fumes, Irie, Lah, Machiel, Rob, Serum en U-Matic.

Elimination Round # 2 op zaterdag 29 november in Paradiso Amsterdam tijdens Bassline
Weteringschans 6-8 | www.paradiso.nl | open 0:00 | start 0:30 hrs | Hosted by DJ Edzon & Drew MC
DJ’s: Bo, DNS, Big Bad Wolf, Dutch Denace, Psar, Savage, Sniper, TTB en Yodaw
Final Battle op woensdag 24 december Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6-8 Amsterdam | www.paradiso.nl | open 21:00| start 22:00 hrs.
Meer info: http://www.grap.net

International Battle Of The Year 2003: de bus wacht op je…

Eind juni kon je het al meemaken in Haaksbergen: de Battle Of The Year, ofterwijl: B-Boying van het hoogste niveau. Toen ging het tussen crews uit België, Nederland en Luxemburg. Op 25 oktober staat alweer de 13de editie in het teken van een internationaal aanbod van de beste b-boys & b-girls. 15 crews uit heel de wereld zullen deze dag strijden om de hoogste podiumplaats.

Heads uit Nederland kunnen alvast in de stemming raken door mee te reizen met de BOTY-bus vanuit Enschede (10:15) en Hengelo (10:30). Braunschweg is de eindbestemming, aankomst 15 uur. De prijs is 55,- inclusief entree. Geïnteresseerd? Mail dan bus@zulunation.nl

‘The Gotcha! Story’ 30 hoofdstukken gratis te downloaden!

Ongeveer een jaar geleden kon je op HIJS lezen dat Mars Hendrix (voormalig achtergrondzanger, manager en boeker van Gotcha!) bezig was met een boek over Gotcha!.

Oktober 2003 staan er 30 hoofdstukken (1993-2003) van The Gotcha! Story online. Alles bij mekaar is dit niet groter dan 1 mb en daar komt ook nog eens bij dat het boek ‘copyright free’ gebruikt mag worden. Genoeg geluld ga dat lezen yo!

Meer info: http://www.shapesquad.com

Hiphop Friesland 2003 verkrijgbaar op DVD

Naar aanleiding van Frieslands grootste hiphop event: hiphop Friesland 2003 is er een DVD verschenen. Je kan hierop verschillende optredens en interviews verwachten.

De DVD kost 16,75 euro inclusief verzendkosten en is bestellen via: verkoop@str8ace.com

Meer info: http://www.str8ace.com

Planet Rock en Muziekcentrum Frits Philips presenteren:

Op 10 en zondag 12 oktober worden, in samenwerking met Planet Rock, in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven twee belangrijke mijlpalen gevierd. Allereerst de afsluiting van de Planet Rock Hiphop week en ten tweede de preview van het vijfjarig bestaan van Planet Rock. Op vrijdag staan de
elementen MC-ing en DJ-ing centraal en op zondag wordt de creme de la creme van de internationale Breakdance aan het publiek getoond.
Op vrijdag 10 oktober komen twee oude bekenden van Planet Rock naar Muziekcentrum Frits Philips, The Proov en Imadodattaz.

Op zondag 12 oktober vindt in Muziekcentrum Frits Philips een speciale Breakdance jam plaats met onder andere de wereldtop breakdance uit Korea.
Zeer verheugd is de organisatie met de komst van de Zuid-Koreaanse groep The Drifterz, die speciaal voor de afsluitende avond van de Hiphop week naar Eindhoven komt. Breakdance is de laatste jaren in Zuid-Korea in hoog tempo erg populair geworden onder jongeren en mede hierdoor kon Zuid Korea uitgroeien tot een van de top landen op Breakdance gebied. Het hoogtepunt werd bereikt in 2002 toen de Koreaanse Expression crew de wereldtitel behaalde. Vier leden van de Expression crew verlieten de groep om met nog vier andere top dansers de crew The Drifterz te vormen. The Drifterz die ook bekend staan als Project Korea is een uniek All Star Team dat over de gehele wereld uitgenodigd wordt
om als special guests of deskundige juryleden op te treden bij wedstrijden.

Tijdens de Breakdance jam zullen de Drifterz in een speciale exhibition battle tegen Duitse en Nederlandse dansers hun kunsten vertonen. Verder zullen zij als juryleden te zien zijn bij de speciale 3 tegen 3 battles van jonge breakdancers uit met name Eindhoven en Brabant. Naast de battles zal in een speciale breakdance show te zien zijn, dat de meeste breakdancers naast de halsbrekende acrobatische bewegingen ook op choreografisch dans gebied erg onderlegd zijn. De avond wordt gepresenteerd door MC Mario en wordt begeleid door de DJ’s DEF en Cut Nice.

Meer info: http://www.muziekcentrum.nl

Geplaatst door bowie op 29 oktober 2003