Kort hiphopnieuws juni

Hiphop Line-up[/head]

Musicon organiseert op 3 juli weer het Hague Hiphop. Omdat dit alweer de vijfde editie is, is vanwege het jubileum de afsluiter OC van DITC. Andere acts zijn: D.A.C, NuClear Family, Lingwistikz & Headliners, Coup Devillz, Redrum Squad, C-mon en Kypski, Diggie B, Young Hin, Bleek, Double Deuce, Andy Ninvalle, Fire Armz, Galaxia, Rapclass: Soldiers of God en S.D.K.
Rond het station komt er nog een graffitiwall waar 14 old skool writers hun ding zullen doen. Op het tweede podium is er een b-boy battle te bekijken met de finale van de Haagse Breakdance Kampioenschappen.

Verder is er op 19 juni in Musicon nog een MC Battle tijdens The Main Event, waarvan de winnaar de kans krijgt een optreden te verzorgen tijdens Hague Hiphop. Inschrijven hiervoor kan via
info@musicon.nl met vermelding van naam, MC naam en telefoonnummer.

Locatie: Schuin voor centraal station van Den Haag

Meer info: http://www.haguehiphop.nl

[head]Outspoken Release[/head]
Vanaf deze week is de 12" van de Outspoken Members uit Aalst getiteld "Base In Training" te verkrijgen bij de betere Belgische platenboer of bij de Members zelf. Op kant A staat de track "Base In Training" en op kant B Unity. Uiteraard staat er van beide tracks ook nog de instrumental en de acapella versie op dit stukje vinyl. Op kant B is ook nog een bonustrack te horen, getiteld: "Pressure Points".
Alle vocals zijn van Phil, Stino en Dyno, de producties van Prime, Dyno en AME (Afterhours) en de cuts zijn van de hand van Prime.

[head]0118-Vier legt laatste hand aan debuutalbum[/head]
0118-Vier, een kwartet MC‘s uit Vlissingen, heeft zojuist de laatste tracks opgenomen voor hun eerste te verschijnen album. De titel hiervan zal ’Flessepost’ zijn met maar liefst 18 complete nummers en zal hoogstwaarschijnlijk in juli te verkrijgen zijn via in ieder geval hun website. Producties zijn afkomstig van VIP, Tamas en DJ Nutron.

Meer info: http://www.0118hiphop.nl

[head]MC Che blaast op zijn tuba[/head]
De drie tracks tellende EP "Tuba Stijl; Blazen" van MC Che is nu uit. Het EP-tje is te verkrijgen bij optredens van Macro en MC Che, bij Bullit in Eindhoven en is te bestellen via de site, waar ook snippets te checken zijn.

Meer info: http://www.mcche.tk

[head]Line-up Blockjam bekend[/head]
Ook dit jaar organiseert Zulu Nation weer het open lucht Hiphop event Blockjam in Haaksbergen. Naast optredens van onder andere de winnaars van de Oogst van Overijsel Fata Morgana, zijn er weer de b-boy, graff, beatbox en basketbal competities, foto- en grafftentoonstellingen, workshops en verscheidene jams.

Meer info: http://www.blockjam.nl

[head]Reunited Skillz is Warming Up![/head]
De demo "Warming Up" van Reunited Skillz is nu volledig te downloaden via de site van Record Knights. Deze demo is om ons "op te warmen" voor het echte werk "Peanutbutter And Sambal" dat deze herfst uitkomt.
Ook heeft Psar momenteel beats geproduceerd voor een aantal demotracks van mede-Delftenaar Kisa die te downen zijn via http://www.recordknights.nl/demoKISA.htm

Meer info: http://www.recordknights.nl

[head]C-mon en Kypski – Static Traveller[/head]
Op 7 juni komen C-mon & Kypski met het nieuwe album Static Traveller. Static Traveller is een vloeiende fusie van ver uiteenlopende stijlen als hip-hop, jazz, soul, funk, rock, wereldmuziek en algehele gekte. Een plaat die tot op de laatste seconde dynamisch en onvoorspelbaar blijft.

Speciaal voor RELOAD heeft Supertracks Records, het label van Static Traveller, twee exclusieve tracks gratis ter beschikking gesteld. Als extraatje trakteren ze ook nog eens op een aantal andere tracks van het label, waaronder de funky easytune track Get Down van Black Market Audio, het messcherpe Catholic High School Girls in Trouble van Bong-Ra en Flight of the Starglider van electrofunker Bastian.

Meer info: http://www.c-monandkypski.nl & http://www.reload.nl

[head]HipHop United[/head]
En wederom is er weer een Europese hiphopverzamelaar in de maak. Onder de naam HipHop United zijn er acts uit onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zweden, Turkije, Polen, Kroatië en Hongarije samen op een schijfje geperst. Ook Nederland wordt vertegenwoordigd en wel door D.A.C. en Skiggy Rapz. Vanaf 14 juni kun je deze cd bestellen via de site.

Meer info: http://www.hiphopunited.nl

Geplaatst door bowie op 1 juli 2004