Kort hiphopnieuws augustus

Nieuw B.R.A.A.F. album
B.R.A.A.F behoort inmiddels al tot de ouwe rotten in het vak. Na een bijdrage van 2 tracks op “De Posse / Deel 3” (‘97) en een promo-tape, kwam de 1e CD ’Hartattak’ genaamd en in 2002 de opvolger “De last van mijn schouders”.
De heren hebben niet stil gezeten want de nieuwe cd is reeds opgenomen zit nu in de mixing en mastering fase. Naar eigen zeggen zal het album een soort van mix zijn tussen ‘Hartattak’ en ‘De last van mijn schouders’. Je kunt dus een goede balans verwachten van thematische tracks, back to basics en bragging en boasting, hiphop zonder fratsen dus.
Het productie werk gaat voor rekening voor dr. Octavius, 50% en Stanopdemic. Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de opnames en mastering.

Tot slot er komt een nieuwe B.R.A.A.F. site aan en op HIJS zullen als primeur drie exclusieve tracks te downloaden zijn.

Supa Sonic festival
Supa*Sonic vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2004 in de Melkweg en de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit nieuw festival met als oogpunt Black Arts and Music zal muziek, dans, theater, spoken word, film, video en sport.

De artiesten die gepland staan:
Ghostfacekillah (Wu Tang-clan) feat. Theodore Unit (VS), Kutmasta Kurt feat. Motion Man(VS), K-Liber, RMXCRW, het illustere Finse BMX collectief KGB, Controverse All Stars, de Ambassadors, de Beatbox cd tour, de Hongaarse versus de Nederlandse b-boy giganten, streetdance van Trisha Con Vinos en muziek & theatershows van Likeminds.

Daarnaast zal het festival nog meer in petto hebben van het live beats maken, draaitafelkunstenaars tot streetbasketball gekoppeld aan muziektheater.

Meer info: http://www.supasonic.nl

Pharoahe Monch voor 1 show naar Rotterdam
Pharoahe Monch komt voor één show naar Nederland en wel naar Rotterdam op 5 september aanstaande! Naast Pharoahe Monch zal DJ Boogie Blind (X-Ecutioners) hem ook vergezellen tijdens deze avond.

Pharoahe Monch
Nighttown Rotterdam
Aanvang 20:00 uur
Damage 22,-

Win gratis tickets via: https://www.hiphopinjesmoel.com/prijsvragen/1202

Meer info: http://www.nighttown.nl

Complete Wu-Tang Clan live op CD en DVD
De legendarische groep zal op 28 september een album uitbrengen en op 12 oktober de DVD van hun live-optreden bij het onlangs gehouden Rock The Bells festival in Californië. Op dit festival waren eindelijk alle 9 leden weer bijeen. Met speciale gasten als Redman, Cappadonna en Street Life is dit gebeuren opgenomen voor het oog van 10.000 peeps. De titel van deze CD en DVD zal ‘Disciples of the 36 Chambers’ worden.

Meer info: http://www.sanctuaryrecords.com

Veel interviews op HIJS
Binnenkort zullen de interviews op HIJS je weer om de oren gaan vliegen! Wat dacht je van interviews met:

Galapagos 4, Sain Supa Crew, Cnn199, Vers 2, Zombi Squad, Sanctum, CL Smooth, Zion I, Blade, J-zone, Eyedea & Abilities en nog veel meer.

Sanctum site update
Sinds enige tijd is de site van Sanctum vernieuwd en naast een interview en enkele tracks is er een mix van vier tracks te luisteren. Naast het geluidsmateriaal zullen ook teksten van het album en beeldmateriaal van het optreden bij United Antwerpen worden toegevoegd komend weekend.
Ook gaat er nog een interview verschijnen en begin september zal de clip van ‘’Mijn Leven’’ ook te checken zijn.

http://www.sanctum.be

Nihilisten droppen 2e single
De Nihilisten droppen hun 2e single als voorloper van het album dat in september uitkomt. De single bevat de nummers ‘Buskotje’ en ‘Rebels zoender koas’, feat. cuts van Dj Flip. De nummers zijn te beluisteren op de site van de Nihilisten.

http://www.denihilisten.be

Kas releaset Spiegel Reflex
Het solo album van Kas, getiteld “Spiegel Reflex”, is helemaal opgenomen en wordt momenteel gemixt. Hierop zijn 4 producties van Terilekst, 4 producties van Presto 1 van Mike (VSOP), 1 van R-waves (ook VSOP) en 5 van producties van Kas te horen.

Bij deze release hoort ook een videoclip van de track “Doemeding”, met aan het einde nog een stukje van de track “Nix Te Zeggen”. Deze clip is te downloaden op de site van Kas in quicktime formaat.

Bola verlaat Starflam
Balo heeft laten weten na een jaar van bezinning dat hij de Luikse crew Starflam zal verlaten. De laatste keer dat hij nog met Starflam op zal treden is 18 september (Puurs). Tevens zal hij zich dan een tijdje terugtrekken voor hij weer met nieuwe artistieke activiteiten aan zal vangen.

Meeting Of Styles Antwerpen
Van 26 tot en met 29 augustus is er weer een Meeting Of Styles in Antwerpen. Er zullen dan wederom een aantal graffitiwriters aan de slag gaan op het Muntplein.
Op 28 augustus zal er ook nog een streetbaskettoernooi georganiseerd zijn met 3 on 3, 1 on 1 en dribblewedstrijden. In het ontmoetingscentrum Sint – Andries zullen er dan ok de hele dag optredens te zien zijn. Dit alles ondersteund door bekende en minder bekende DJ’s.

Meer info: http://cultuur.antwerpen.be/ccandries

Huisvredebreuk 279 release
Vanaf 16 augustus is het zomernachtproject “Huisvredebreuk 279” van Macro, Sen3 en Fuji te koop voor 5 eurootjes. Op deze EP zijn ook gastbijdrages te horen van MC Che en DC Lama. Dit alles op beats van Globe I, Winio, Shorty, Teemong en Benzie. Voor die no-budget cats is de EP dan ook down te loaden op http://www.lowereast.nl

Meer info: macronizm@hotmail.com

SuperCharger Records nieuws
Het productie team van SuperCharger, Godz Wrath, heeft zeven tracks geproduced voor het komende album “Black Market”, een samenwerkingsproject van Killah Priest en Tragedy Khadafi. Een aantal van deze tracks is te horen in verkorte vorm op mixtapes van beide heren. Bij de release van de tweede mixtape heet SuperCharger Records de track die te horen zijn op de eerste mixtape op hun site gezet om te downloaden.

Het bezoek van MOD The Black Marvel en Twan Rijven aan 3 voor 12 is te beluisteren op de site van 3 voor 12: http://www.3voor12.nl (en wel hier om precies te zijn), net als enkele nieuwe tracks en een livesessie met MOD en Ciph Barker.

Van het optreden dat MOD en Ciph Barker hadden op een festival in Praag, samen met Ontoppadiz, De La Soul en enkele Tjechische acts staan nu al een aantal foto’s op de site van SuperCharger en is er binnenkort ook nog een video te downloaden.

Meer info: http://www.superchargerrecords.com

Raptile album release
Raptile uit Duitsland brengt zijn nieuwe album “Classic Material” uit, met gastoptredens van onder andere Redman, Xzibit, Rah Digga, Wordsworth, Young Zee, Necro, Wayne Wonder en Promoe. Voor de beats zijn DJ Kahlil (Aftermath) en DJ Clark Kent verantwoordelijk. Raptile heeft ook zijn eigen label opgericht, genaamd “Monstablokaz Entertainment”, als dochterlabel van Subword. Met dit label wil hij zich concentreren op het tekenen en ontwikkelen van engelstalige artiesten.

Raptile geeft een eenmalige show in Nederland op 15 oktober in Den Haag, op “Culture Blast Europe” (www.cultureblast.org).

Bron: BMG

Meer info: http://www.raptile.com

Furiuz Stylez
De site van de Cuijkse formatie Furiuz Stylez is online. Het debuut album wordt verwacht aan het eind van dit jaar. Ondertussen kun je op de site tracks luisteren en meer info vinden over deze crew.

http://www.furiuzstylez.com

Culture Blast Europe 2004
Dit jaar is er weer een Culture Blast dus hou je vast want deze internationale party liegt er niet om.
Check hier de acts en verdere info:

OFX (from Saïan Supa Crew) – FR
Raptile – GER
Tewu – POL
Frontline – NL

+ 2 acts die door insturen van een demo geselecteerd worden (demo@cultureblast.org)

dj’s:
DJ Pfel (member of the world team DJ champions Coup 2 Cross) – FR
DJ Uppahcut – GER
DJ Knowhow – NL

bboys:
international bboy battle of GER-FR-POL-NL bboys
open 1on1 battle

graffiti:
international graffiti expo of GER-FR-POL-NL artists

damage: 10 euro presale, 15 euro deur
presale: vanaf 15 september bij alle Xtreme21 winkels (Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en bij Henxs te Amsterdam

http://www.cultureblast.org/

Geen Daden Maar Woorden Battle 2004
De voorronden van GDMW 2004 staan alweer bijna voor de deur. Als je denkt dat je MC’s als Raymzter, Tim of Klopdokter kan verslaan, schrijf je dan in voor één van de zes voorronden.

Data voorronden
Zaterdag 30.OKT Rotterdam HAL4
Dinsdag 02.NOV Amsterdam Winston
Vrijdag 05.NOV Groningen Simplon
Zaterdag 06.NOV Utrecht Ekko
Zaterdag 12.NOV Breda Mezz
Zaterdag 13.NOV Zwolle Hedon

Meer info: http://www.mcbattle.nl

Nieuwe hiphop jazz formatie
B.I.D.S.S. (de afkorting staat voor Brabants Instituut voor Daftige Sounds en Samples) wil hiphop met jazz laten fuseren. Het plan voor B.I.D.S.S. ontstond twee jaar geleden tijdens het Stranger Than Paranoia-festival, in de Tilburgse concertzaal Paradox. Daar dienden nummers van rapgroep De La Soul als basis voor nieuwe nummers van een gelegenheidsband.

B.I.D.S.S. speelt op 12 augustus om 23.00 uur tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch , en tijdens het het November Music festival, op 18 november in Gent en op 19 november Den Bosch. Daarna duikt B.I.D.S.S. het Club en hiphop circuit in.

Meer info: http://www.muzieklab.com / http://www.novembermusic.net

2e album Inf een feit
Emcee Inf van de groep Monotypes heeft zijn tweede solo album afgerond. Het album draagt de titel Repeasant en bevat naast dope art-work ook een cd-rom gedeelte met foto’s, gimmicks en mp3’s. De cd heeft twee keer zo veel tracks als zijn voorganger (Idiot Savant) en bevat in totaal 21 tracks. Collabo’s zijn er met Max Fischer, Bones, Ad-Vance, Per C en cuts van DJ Danjah en DJ Illvester.
Op www.meestgezochte.nl kan je alvast een Pre-review lezen en onder “radiolog” al vast een paar tracks luisteren.

Meer info: http://www.meestgezochte.nl / http://www.monotypes.nl

Nieuw label Little-D Soundlab
Orville Yssel van het multimedia en VJ collectief Prime Meridian heeft een nieuw platform opgericht voor muzikanten, ontwerpers en DJ’s onder de naam Little-D Soundlab.

Dit label bestaat uit 2 sublabels: Urbanology en Futurology. Urbanology is gericht op alle aspecten van muziek, terwijl Futurology zich meer richt op electronische dansmuziek in al zijn facetten.
Al getekende artiesten zijn: NoNo, DJ Ironik, Mr. Gecko, Paul’s One Man Punkband en 40 Winks.

De eerste release staat al gepland voor eind 2004 en gaat een compilatie worden van alle artiesten bij Little-D Soundlab. Op de site zal er vanaf 3 augustus al een mix gemaakt door de mannen van 40 Winks al te beluisteren zijn.

Meer info: http://www.little-d.com

B-Boys in Athene
Tijdens de Olympische Spelen zullen er door een door het Hiphophuis speciaal samengestelde groep van 6 breakdancers onder de naam ‘Optima Forma’ ongeveer 20 voorstellingen gegeven worden in de Atheense binnenstad, in het Holland House en op diverse podia in de openlucht. Dit op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Athene. Op deze manier kunnen sporters uit de hele wereld kennismaken met een kunstvorm die zich begeeft op de grens tussen dans en sport.

Meer info: http://www.hiphophuis.nl

Band zoekt rapper
Het Haagse Bagga Bownz is op zoek naar een nieuwe rapper, dit door het vertrek van rapper Andy Ninvalle. De hiphop-metal-rnb formatie wist vorig jaar ondermeer de 35ste plaats te behalen in de Amerikaanse Billboard Charts voor Internet Plays en had meer dan 75.000 downloads op mp3.com.
Serieuze kandidaten kunnen contact opnemen via rapper@baggabownz.com

Meer info: http://www.baggabownz.com

Geplaatst door bowie op 29 augustus 2004