Kort hiphopnieuws april

Maximus Prime nieuwtjes
Op vrijdag 7 mei zal Maximus Prime, die onlangs derde geworden is tijdens de Grote Prijs van Zuid-Holland en regelmatig HIJS parties host, tussen 19:00 en 21:00 geïnterviewd worden in het programma Stork On Air van RTV West. Ook zal hij nog wat nummers live brengen.
Zie ook http://www.rtvwest.nl/rtv/programma/storkonair

De dag erna, zaterdag 8 mei, kun je hem live on stage zien bij de 5e Gooth Grote Prijs die plaatsvindt in Ridderkerk. Naast een enorme beker zal krijgt de winnaar ook een optreden op Wantijpop in Dordrecht én een optreden op het hoofdpodium van Goothstock.

Meer info: http://www.maximusprime.com

Hip Hop Immortals Photo Gallery & DVD
Van 12 juni tot en met 8 augustus is er in V!P’s Art Galerie de foto expositie van het boek Hip Hop Immortals te zien. Hier hangen foto’s van oa: Eminem, 50 Cent, Tupac Shakur, Dr. Dre, Rakim, Lil’ Kim gemaakt door 30 van de bekendste muziekfotografen uit de VS, waaronder: Jonathan Mannion, Nitin Vadukul, David LaChapelle, Jamel Shabazz, Jeanette Beckman en Danny Clinch.
Tijdens deze tentoonstelling zal de documentaire Hip Hop Immortals: The Movie – We Got Your Kids te zien zijn. Deze docu, die op 26 april op DVD uitkomt, bevat interviews met Rakim, Marley Marl, Gang Starr, de onlangs overleden Jam Master Jay (Run DMC), Snoop Dogg, Busta Rhymes, Fat Joe en vele anderen. Verteller Bonz Malone en regisseur Kris Palestrini proberen met deze docu de geschiedenis van Hip Hop en alle verbanden met de hele cultuur eromheen vast te leggen.

Meer info: http://www.vipsart.nl

Filmregistratie “leven in de ondergrond”
Televisieproducent John Nieland van Lamutta uit Hilversum gaat een filmregistratie maken van het leven in de ondergrond. De cameraploeg volgt Toby gedurende 20 weken, zal vele registraties maken van optredens en onderweg van Onderhonden, Plutonium, Osdorp Posse, Buiten Adem, Laberinto, Cheesy, Uitverkorenen o.a. in de Ongezonde Tour van STITM Productions. Dat deze film zeer hardcore gaat worden is al gebleken bij de eerste proefopnames. Op 30 april zijn er opnames in Magnifiosi in Lisse tijdens de Ongezonde Tour.

Meer info: http://www.stitm.nl

Release Dudes Of Hazard
Dudes Of Hazard bestaat uit Jerboa (producer) en Stino (MC, bekend van Outspoken Members).Na elkaar al enkele malen tegen te zijn gekomen door samenwerkingen tussen Jerboa en Outspoken Members, besloten Stino en Jerboa vorig jaar om onder de naam Dudes Of Hazard een serie tracks op te nemen.

Het eerste resultaat ervan wat ze uitbrengen is de “Photographic Fantasy” 12" met cuts van Mixmonster Menno (bekend van DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband).
Op de flipside staat “Inverse” met cuts van DJ Prime (ook van Outspoken Members), samen met nog twee bonus instrumentals “Cohesive” en “Sudden Birth”.

Meer info: http://www.dudesofhazard.com

C-Mon dropt eindelijk solo album Cereal
Op 26 april is het dan eindelijk zo ver: de release van C-Mon’s (bekend van C-Mon & Kypski) solo debuut Cereal! Met features van Pete Philly, Opgezwolle, Senna, Raymzter, Unorthadox, Lilian Vieira [Zuco 103], Benny Sings, Terryman, U-Gene, The Proov en de Wax Wankerz is dit niet uitsluitend een instrumentaal producers album. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten is de videoclip van het nummer “Muzik” feat. Senna te zien op http://www.supertracks.nl/video/muzik.html

De release party is op 23 april in club Bitterzoet in Amsterdam.

Meer info: http://www.supertracks.nl

Nieuw videoclip Ali B op The Box
Vanaf nu kun je de nieuwe videoclip van Ali B bestellen op The Box (clipcode 721). Het nummer heet Geweigerd.nl en gaat over het deurbeleid van discotheken. In de clip zijn oa Brainpower, Dicecream, Casablanca Connect, Mohammed Chaara, Mimoun Ouled Radi, Ahmed Salah van Sjouf Sjouf Habibi en zelfs 5 agenten van het politiekorps Almere te zien.
Deze video is gelinkt aan de gelijknamige internetsite die dit probleem ook behandeld.

Meer info: http://www.geweigerd.nl

Top Notch gered
Nederlands grootste Hiphop-label Top Notch heeft een contract per 1 mei bij het onafhankelijke PIAS getekend. Hiermee wordt de marketing en distributie voor artiesten als VSOP en Opgezwolle gegarandeerd. Door de jongste herstructurering van Virgin en moedermaatschappij EMI zou het huidige contract na 4 jaar niet verlengd worden. Top Notch dreigde dus het eerste slachtoffer van de aangekondigde reorganisatie te worden.

Begin mei wordt de eerste release al verwacht via PIAS, namelijk het debuutalbum van VSOP ‘Huiswerk’. Daarnaast zullen ook nieuwe releases volgen van de acts Duvel Duvel en Kubus. In het najaar verschijnt een tweede album van Opgezwolle.

R.I.P. Helderheid
De Rotterdamse MC Helderheid bekend van de crew Tuigcommissie is vorige week op 25-jarige leeftijd overleden. HIJS wil de familieleden, vrienden en collega’s veel sterkte wensen!

Skiggy Rapz – Boat Drinks
Het debuutalbum van Skiggy Rapz zal 2 mei gereleased worden in Bitterzoet Amsterdam. Het album zal de naam Boat Drinks dragen en de volgende featurings bevatten: Majazz, Wudstik, The Proov, Master Surreal, Pete Philly, Skate The Great en Phreke. De meeste beats zijn afkomstig van Skiggy zelf maar ook Maste Surreal, Deepro en Toni Shift doen een duit in het zakje.

De release party die dus 2 mei plaatsvindt in Bitterzoet Amsterdam zullen o.a. optredens bevatten van Master Surreal, Tifen, DJ’s Deepro, Jayp en PCM.

Meer info: http://www.skiggy.nl

Aanstaande vrijdag graffiti jam in Delft
Op Goede Vrijdag aanstaande kan je die kater van Headlock snel kwijt te raken door naar de HOF in Delft te komen (Prinses Irene tunnel achter het station van Delft) Daar zullen vanaf 10:00 uur verschillende schrijvers aan de slag gaan dus kom gezellig langs en vergeet je bussen, drank en muziek niet. Shit wordt dope YO!

Monotypes online
De Monotypes zijn dan eindelijk online te vinden en het is zeker de moeite om te surfen naar monotypes.nl want je kan daar de track ‘Boogie Bouncers’ downloaden. Voor de rest kan je pics checken van optredens die zij achter de rug hebben en eerlijk is eerlijk die site ziet er ook nog eens mooi uit.

Meer info: http://www.monotypes.nl

Rotterdam Import als opvolger van Drum Rhythm
Na 2 jaar van afwezigheid van het bekende Drum Rhythm festival hebben diezelfde programmeurs de handen weer in elkaar geslagen met als resultaat Rotterdam Import. Dit 2-daagse festival zal bestaan uit optredens uit allerlei genres, als Hiphop, reggae, soul, funk en dancehall.

Tot nu toe staan The Roots op zaterdag 19 en Black Eyed Peas op zondag 20 juni geprogrammeerd. Meer namen volgen binnenkort. We houden jullie op de hoogte!

HIJS op de radio!
Vrijdag 2 April is HIPHOPINJESMOEL op je radio! Vanaf 19:00 uur zijn Yid en Mista Sweet in de uitzending bij Funx FM en zullen hier babbelen over verschillende onderwerpen allen gerelateerd aan hiphop natuurlijk. Hiernaast gaat Sweet nog een set spinnen van 20 minuten. Het ontbreekt dus niet aan de juiste muziek!

Vind die juiste frequentie:

Amsterdam 96.1 FM
Utrecht 96.1 FM
Den Haag 98.4 FM
Rotterdam 91.8 FM

http://www.funx.nl

HIJS ON YOUR RADIO BEBE!

Geplaatst door bowie op 28 april 2004