Kool Keith / DJ Evil E

6 november deed Kool Keith samen met DJ Evil E de Einhovense Effenaar aan. Maakte deze oldschool held zijn legendary status waar?

De zaal ging open en er hing meteen een goede hip hop sfeer in de lucht. Er werden veel old school platengedraaid voordat het optreden van Kool Keith begon. Zo hoorden we de ene vette beat na de andere van o.a.groepen zoals Brand Nubian, Master Ace en Ed O.G. & da Bulldogs. De avond werd opgestart door niemand minder dan Evil E, die de laatste tijd veel aanwezig is bij optredens van Kool Keith. Ook in Amerika liet E zijn scratch skills al zien tijdens optredens van Kool Keith met Natas en Esham. Hij laat af en toe crazy dingen zien zoals de mixtafel alle hoeken van de zaal laten zien door hem op te tillen en er flink mee te zwaaien. En dan intussen nog doorgaan met het DJ werk.

Op een gegeven moment kwam eindelijk Kool Keith en nog een andere rapper, Marc Live, het podium op. Het optreden was heel strak omdat er geen lange iritante pauzes tussenzaten. Kool Keith maakte wel een blunder door door de Microphone te schreeuwen " How yall doin’ Amsterdam ! ", terwijl we toch echt in Eindhoven waren. Maar dat kan ik hem niet kwalijk nemen want hij scheen nogal wat afgereisd te hebben. Er werden tijdens het optreden veel oude nummers gedraaid van The Four Horsemen ( Two brothers with checks ), Critical Beatdown ( Watch me now ), Dr. Octagon ( Blue Flowers ), en zo af en toe een freestyle. Tegen het einde van het optreden ging Evil E Nog in het publiek staan en schreeuwde naar Kool Keith " We love you Kool Keith ! " Kool Keith schoot toen in de lach en zei toen " He’s a funny man ".

Het optreden was echt dope, maar het was ergens wel jammer dat er niet veel van Dr. Doom, en The Spankmaster te horen was. Verder waren de Freestyles wat minder, maar omdat dat het enige is valt er over het optreden verder niks te klagen als je tenminste genoegen neemt met een optreden van circa 30 minuten. Kool Keith zwaaide ook veel met de platen van the Analog Brothers en smeet er ook een het publiek in. Ten slotte riep hij het publiek nog op om ook de show in Amsterdam te komen checken!
 

Fixtures
Hoogtepunt:
Dieptepunt: de freestyles en de korte duur van Kool Keith ze show
Bier: 1,50 euro
WC: noppes
Garderobe: 0,50 euro
Fotograferen : yeah
Geluid : lekker hard
Bezoekers: circa 250
Damage: 17 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 10 november 2002