Kid Cudi komt in 2025 naar de Ziggo Dome en hij neemt Pusha T mee

De Amerikaanse rapper, producer en acteur Scott Mescudi, beter bekend als Kid Cudi, brengt zijn INSANO WORLD TOUR naar de Ziggo Dome. Tijdens de tourstop in Amsterdam zal Pusha T hem vergezellen als special guest. Wie naar de show wil kan op 15 maart vanaf 10:00 tickets kopen via greenhousetalent.com. Maar je zal nog even moeten wachten tot het daadwerkelijke concert. Dat vindt namelijk pas plaats op 3 maart 2025. Een terugblik op een aantal tracks waarop de twee artiesten samenwerkten.

Kid Cudi kan terugkijken op een breed scala aan veel geprezen werk. In 2009 brak hij door met het nummer Day ‘N Nite, afkomstig van zijn debuutalbum Man On The Moon: The End Of Day, waar ook succesvolle tracks als Make Her Say en Pursuit Of Happiness op staan. Over de jaren werd hij een geliefd figuur in de hiphopscene, dankzij platen als Man On The Moon III: The Chosen en bijvoorbeeld KIDS SEE GHOSTS, zijn collabo-album met Kanye West. Daarop was Pusha T te horen in introtrack Feel The Love.

Collaborator als special guest

In 2022 lanceerde hij Entergalactic, een geanimeerde muziekserie die hij in samenwerking met Netflix maakte. Het meest recente album bestond eigenlijk uit twee volumes: INSANO en INSANO (NITRO MEGA). Op eerstgenoemde werkte hij samen met onder meer Travis Scott en A$AP Rocky, op de tweede is een nieuwe collabo te vinden met Pusha T. Een banger vol verstoorde drums.

En laat ‘King Push’ nou net degene zijn die Cudi vergezelt tijdens zijn wereldtoernee. Op eigen houtje verkocht Pusha T, die zijn carrière begon als de helft van hiphopduo Clipse, vorig kalenderjaar twee keer Paradiso uit. En hij stond op Lowlands in een volle Bravo. Hij stelde er zijn nieuwste album It’s Almost Dry voor, dat voor de helft door Pharrell Williams werd geproduceerd en voor de andere helft door Kanye West. Daarop werkte hij overigens ook al samen met Kid Cudi. De show die hij in Biddinghuizen speelde is vastgelegd door 3voor12 en in zijn geheel terug te bekijken.

Maar de relatie tussen de hoofdartiest en de support-act (zo willen we Pusha eigenlijk niet noemen, maar goed) gaat al veel verder terug. Uiteraard komt de connectie, wat je al had kunnen aflezen aan de vorige tracks, grotendeels tot stand dankzij Kanye West, die hen al eens samen uitnodigde om op de klassieker Christian Dior Denim Flow te springen, uit de legendarische G.O.O.D. Fridays-serie uit 2010. Daar zijn ze te horen tussen andere grote namen; naast Ye ook John Legend, Ryan Leslie en Lloyd Banks.

Aan het eind van de dag zijn we vooral benieuwd hoe deze twee artiesten een podium van een gigantische concertarena als de Ziggo Dome zullen bestijgen. Tot op heden speelden ze in ons land enkel shows in veel kleinere venues. Pusha speelde voornamelijk in zalen als Melkweg, 013 en Paradiso, Kid Cudi schopte het in 2022 tot AFAS Live. Het is in ieder geval een double bill om van te smullen. 2024 is pas net afgetrapt, maar het eerste concert van 2025 staat alvast in de agenda.

Voor in de agenda:

Wie: Kid Cudi (+ special guest Pusha T)
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: maandag 3 maart 2025
Tickets on sale: vrijdag 15 maart om 10:00 via greenhousetalent.com.

Geplaatst door bowie op 6 maart 2024