Kevin’s debuutalbum ‘Lente’ is uit, stream ‘m hier

“Het is nu mijn beroep, het is nu de tijd”, zei Kevin zo’n anderhalf jaar geleden over rap in een interview met ons. Zijn naam kwam veelvuldig in beeld toen hij tracks als Op De Block en Wazig dropte en een groot aandeel had op Gate 16, de eerste labelcompilatie van Rotterdam Airlines. En hoewel de buzz rondom hem groeide, bleef een vervolgproject van zijn Kleine Versnelling EP uit. “Die EP moest er gewoon snel uit omdat mijn naam begon te buzzen en heb ik echt heel snel gemaakt” vertelt hij over die tijd in Convo.

Nu dat het net lente is, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk; zijn nieuwe project is geen EP of tape, maar een album! Lente (ook nog eens Latijn voor ’traag’) is vanaf nu te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify en werd voorafgegaan door de nummers Tijdloos, een prachtige door Ramiks geproduceerde tune waarop de ‘slow flow animal’ je aandacht grijpt met zijn persoonlijke verhaal en Beetje Moe, waarop hij hitkanonnen Lil Kleine en Chivv inschakelt voor een clubbanger. Het tekent de veelzijdigheid van de rapper uit Crooswijk, die op Lente verschillende kanten van hem wil laten zien en horen.

Dat is hem zonder twijfel gelukt. Kalm en openhartig beweegt hij zich over producties van onder meer Monsif, Whiteboy, Project Money en IlliasOpDeBeat. Laatstgenoemde lijkt zich aan te passen en speciaal voor Kevin minder rawness en meer rust dan normaal te brengen op Migraine, waarop uiteraard ook Iliass’ mede-WW-soldier 3robi niet kon ontbreken. Sowieso heeft Kevin alleen maar buiten het Rotterdam Airlines-kamp gekeken voor de featurings op Lente en heeft de grootste rappers van Nederland uitgenodigd. Naast de al genoemde artiesten zijn ook Josylvio, Jonna Fraser, Sevn Alias, Emms en Boef te horen.

Tekst gaat door onder de video.
 

Ondanks de vele featurings is Lente wél Kevin’s eigen visitekaartje; hij draagt de tracks en weet met zijn kalme stem je te dwingen tot luisteren. Of het nou op een straatbanger, clubtrack of persoonlijke track is; Kevin bewijst op zijn debuutalbum prima uit de voeten te kunnen op méér dan alleen trage stoner-beats á la Op De Block en Wazig. Full time slow flow animal, maar wel part time in de uitvoering, want de tempowisselingen en verschillende sferen van de tracks houden Lente continu spannend.

Stream het album nu hier.

Geplaatst door bowie op 30 maart 2018