J-Live en Wordsworth

Een aantal maanden geleden was het al mogelijk om J-Live on stage te zien in Amsterdam. Hij gaf toen een show in de Ganzenhoef te Amsterdam en had daarbij steun van niemand minder dan Masta Ace. De publieke belangstelling die toen zwaar onder de maat was, vroeg om een herkansing. Een tweede kans voor Nederland en J-Live om er dus samen een feest van te maken. J-Live zou deze keer de Melkweg rocken en als sidekick had hij Wordsworth meegenomen; welbekend van de Lyricist Lounge.

De ‘huis’ DJ van de Melkweg draaide echt een aantal gruwelijke platen aan elkaar en de nodige props zijn dan ook op ze plaats, bij deze! De zaal bleek wederom niet geweldig gevuld en dat is toch erg jammer omdat J-Live en Wordsworth toch niet een van de minste MC’s zijn. J-Live haakte er gelijk goed op in: Het maakt niet uit hoeveel mensen er zijn, als het er 5 zijn moeten ze geluid maken voor 15, als er 15 mensen zijn moeten ze geluid maken voor 50 etc. De boodschap was duidelijk en de toon was direct gezet. Wordsworth bracht de ene vette freestyle na de andere en J-Live deed tussendoor zijn tracks en het was daarbij duidelijk hoe de show in elkaar stak. Al snel was Wordsworth van mening dat de interactie met het publiek stukken beter kon, dus hij besloot van het podium te springen en zich met de aanwezige heads te mengen. Eerlijk is eerlijk Wordsworth schudde de ene na de andere dope line uit z’n mouw. Het publiek toonde hierbij de nodige waardering waardoor er toch nog een aardige sfeer ontstond. J-Live kwam heel erg geconcentreerd over en leek niet van z’n stuk te krijgen, zijn lyrics kwamen dan ook strak en messcherp over.

De DJ van J-Live kreeg ook nog de kans om te laten zien wat hij kon maar dit was niet echt opzienbarend. Het werd pas echt interessant toen J-Live zelf achter de turntables kroop om de track Braggin’ Writes te doen. Ik vond het een knap staaltje: beatjuggelen en mc’en op hetzelfde moment. Dit was duidelijk het hoogtepunt van de avond. Na de tracks Them That’s Not, Don’t Play, The Best Part, Mcee en nog wat dope freestyles van Wordsworth ging het zeer dope optreden uit als een nachtkaars. J-Live bleek niet alleen on stage een sympathieke man te zijn maar ook na afloop. Eerst nam hij uitgebreid de tijd voor zijn fans en daarna kreeg HIJS de kans om een aantal vragen af te vuren. Are you satisfied? HIJS wel in ieder geval!

Fixtures
Hoogtepunt: Braggin’ Writes
Dieptepunt: de lege zaal
Bier: 1,80 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,90 euro
Fotograferen: yeah
Geluid: was wel okay
Bezoekers: circa 100
Damage: 16 euro + lidmaatschap
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 2 mei 2003