Op 17 december jl. werden in Rotterdam de SPOKEN Awards 2019 uitgereikt voor de meest inspirerende woordkunstenaars van dit moment. Na zes voorrondes werden uit 83 deelnemers de tien finalisten gekozen; Tilburger Roads ging er met de aanmoedigingsprijs vandoor: “Ik kan niet geloven dat wat ik begon in een buurtcentrum in Tilburg-West, me nu een award heeft opgeleverd.”

De dertigjarige Roads, in het echte leven Rodgairo Dalnoot, kreeg tijdens de uitreiking in het Oude Luxor lovende woorden van jurylid en woordkunstenaar Derek Otte. “Roads is taaltechnisch al heel erg ver. Hij stak er vanavond qua taalvernuftigheden en presence op het podium met kop en schouders bovenuit. Qua performance valt er nog het een en ander te halen, maar Roads is nu al op een heel erg imponerend niveau.” En zo ontving Roads de titel ‘De meest inspirerende ontdekking van de SPOKEN Awards 2019’, oftewel de aanmoedigingsprijs.

Roads: “Ik ben altijd bezig geweest met schrijven, of het nu rap- of dichtvorm is. Vaak probeer ik die twee disciplines zo goed mogelijk te combineren. Het begon in een buurtcentrum, gewoon bij ons in Tilburg-West. Ik kan niet geloven dat wat ik dáár begon, me nu een award heeft opgeleverd.”

Hij vervolgt: “Tegenwoordig werk ik als jongerenwerker en geef ik diezelfde kansen nu terug. De cirkel is daarmee rond. De voorronde van de SPOKEN Awards was voor mij een stap uit mijn comfort zone, maar ook een motivatie om door te blijven gaan met datgene dat ik volgens mezelf het beste kan; schrijven. In navolging van dit avontuur ben ik daarom ook van plan om meer materiaal naar buiten te brengen. Ik wil mezelf presenteren aan een groter publiek dan alleen een groepsapp. Nu kan ik eindelijk de artiest laten zien die ik altijd al ben geweest.”

Een overzicht van alle winnaars van de SPOKEN Awards 2019 is hier te zien.

Meer Interviews, Nieuws