Last but not least. Steff en DK kennen jullie inmiddels, vandaag is het de beurt aan Afronaut, ook een van de drie acts die op 17 mei optreedt tijdens het BoomDox vs SDK-event. Nog niet zo lang geleden stond hij in het voorprogramma van De Likt op hun releaseparty en tijdens BoomDox zal hij naast zijn eigen ding doen, ook beats maken voor de cypher.

Afronaut-Interview-BrianvanRensen-Hiphopinjesmoel-02

Afronaut, wie ben je?
“Mijn echte naam is Noël van Drunen. Ik ben producer, zanger en rapper. En instrumentalist van van alles. Mijn muziek is hiphopachtig, melancholisch en dromerig. Stoner! Dat ook. Ik ben begonnen met muziek maken door mijn broer, hij was rapper. Ik maakte beats voor hem en daarna eigenlijk voor iedereen die maar beats nodig had. Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen en uiteindelijk ben ik maar naar de Popunie gegaan. Daar heeft mijn liefde voor de muziek zich meer ontwikkeld. We kregen daar ook verplicht zangles. Dat vond ik eigenlijk wel dope dus daar ben ik ook mee doorgegaan.”

“Ik ga ook beats maken waar andere rappers op kunnen spitten.”

Waar ben je momenteel allemaal mee bezig?
“Op 2 juni ga ik een EP/demo releasen in Bird in Rotterdam. Het wordt een EP, maar qua productie doe ik alles zelf, dus dan klinkt het misschien meer als een demo. Wanneer ik écht iets diks wil uitbrengen, ga ik ook dingen uit handen geven. Maar het wordt gewoon een vette avond. Er komen allemaal artiesten van de Beat Makers Union en daarna ga ik mijn demo presenteren. Daarnaast speel ik nog in wat bandjes. In een jazzbandje zing en rap ik een beetje. Ook doe ik met Steff weleens wat. Dan sample ik een beetje voor hem en back-up ik de man.”

Afronaut-Interview-BrianvanRensen-Hiphopinjesmoel-01

Wat kunnen we van je verwachten op 17 mei?
“Freestyle. Alles is gewoon freestyle. Niks opgeschreven. Ik ga tijdens het rappen ook heel veel woorden zeggen die geen woorden zijn, joh. Het gaat meer om de flow dan om qua tekst iets neer te leggen. Ik ga ook beats maken waar andere rappers op kunnen spitten, waarschijnlijk ook wel weer iets met Steff. Sowieso ga ik pas na 2 juni echt dingen uitschrijven voor optredens, nu doe ik nog gewoon waar ik zin in heb.”

Wat verwacht jij van BoomDox?
“Gewoon een feestje. Sowieso hopen dat het lekker weer is, daar ga ik natuurlijk wel van uit. Verder een goede sfeer, goede vibes. Een old school blockparty-achtig iets, man. Dat kunnen we wel verwachten.”

Check alle info over het event op Facebook!

Meer HIJS Live, Interviews