International Breakdance Event

Het was weer tijd voor een groot breakdance event in Rotterdam. Deze keer zouden er niet alleen bboys uit alle windstreken verschijnen maar nu was er ook plek voor alle elementen zo waren er oa. : mc battles, beatbox battles, optredens van veschillende crews, DJ sessions, workshops. Genoeg te doen dus daarom waren er voor dit evenement ook 2 dagen uitgetrokken.

Op vrijdag was er "the battle of the year benelux" en een live act met Ega Flavour & Cutnice. Maar ik ga het hebben over de 2e dag van dit evenement. Zoals ik al eerder zei er was heel veel te doen dus ook veel te missen. Vanwege de drukte in de main hall waar alle bboys hun ding konden doen.
Koos ik ervoor om wat dope NL hiphop acts te tjekken in de bassment zo zou Sores gaan optreden een stuk later dan gepland maar goed, Sores die samen met Jrone op het podium stond deed een korte maar een goede show met veel hachelijke momenten zoals het hoort. De nieuwe beats klonken ook naar behoren. Direct daarna stonden Jrone en Lepricon aka Magical Madness on stage over dope beats gesproken trouwens. De nummers staken stuk voor stuk heel goed in mekaar en die beats waren de shit helemaal niets op dit optreden op te merken dus. Na een korte pauze zagen we DJ Rockid een hele korte maar ook een hele goede set neerzetten heel erg jammer dat deze set dus maar iets van een paar minuten duurde. Nadat DJ Jazz T een korte set had gedaan was het de beurt aan Draztik Measurez die een thuiswedstrijd gingen spelen. Je kon bij deze crew duidelijk zien dat ze samen al een tijdje optreden ook bij deze gasten zat het optreden sterk in mekaar het afwisselen van de mc‘s verliep vlekkeloos. De freestyles die ook nog voorbij kwamen klonken ook goed ja het is nu nog wachten op een album.

Omdat Krumbsnatcha zijn vliegtuig had gemist (jaja) ging zijn optreden in de bassment niet door. Dan maar door naar de theater zaal waar een beatbox batlle op het programma stond. Hier streden een stuk of 10 beatboxers om een trainingspak de beatboxers klonken 1 voor 1 goed eigenlijk het enige verschil tussen deze mc’s was dat ieder zijn eigen stijl had. Het aanwezige publiek mocht voor jury spelen en die konden niet echt een keuze maken totdat er een tweetal (Chemical Reaction) de mic grepen. Deze ish klonk dope en origineel ze staken er duidelijk bovenuit dat had er natuurlijk ook mee te maken dat dit een crew was. Er werd dus bepaald dat hun een showcase zouden geven van 2 min. en dat ze dus niet meer meededen met de competitie. Nadat de mc’s een aantal kansen hadden gehad bleven er 2 over: Leebow en Ghandi. Het verschil was tussen deze 2 zo klein dat ze beiden tot winnaar werden uitgeroepen en hier had iedereen vrede mee. In de main hall waren er nog steeds bboys aan de gang van verschillende crews maar je raad het al het was er weer super druk dan maar weer terug naar de theaterzaal waar Relax & Specially Blended gingen beginnen. Jammergenoeg was de zaal vrijwel leeg en was het geluid best wel fucked maar dat weerhield RSB uit Haarlem er niet van om een goede show neer te gaan zetten. Dit alles bij mekaar zorgde voor een hele dope en uitgebreide avond.

Fixtures
Hoogtepunt: Magical Madness
Dieptepunt: slechte geluid
Bier: 4,00
Wc: 0,50-
Garderobe: 1,-
Fotograferen: jah
Geluid: goed
Bezoekers: circa 600
Damage: 17,50
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 31 december 2001