Hiphop In Je Smoel geeft gratis street art tours op Goede Vrijdag

Street art-fans, fotografen, wandelaars en fietsers opgelet! De mooiste street art van Rotterdam-Zuid ontdekken per benenwagen, fiets (bring your own bike) of zelfs per tuktuk? En dat ook nog eens helemaal gratis? Het kan! Op 29 maart – Goede Vrijdag – presenteert Hiphop In Je Smoel een activiteit voor het hele gezin: Super Tour Friday! Vanaf nu kun je je helemaal gratis aanmelden.

Waarom zou je tien tot twintig euro per persoon betalen voor een tour guide die eigenlijk helemaal niet thuis is in street art, als je het ook gratis kan halen bij de bron? Op 29 maart presenteert Hiphop In Je Smoel – van waaruit de street art-merken ALL CAPS en Rewriters010 zijn ontstaan – een dag vol gratis mogelijkheden om de mooiste kunst in de buitenruimte van Rotterdam-Zuid te ontdekken.

Unieke ervaringen

“De straat is van iedereen, net als dat street art van iedereen is”, stelt de organisatie. “Daarom vinden we dat street art gratis moet zijn, en de kennis erover ook. Bij de supertours is iedereen – dus voor alle leeftijden – welkom om gratis een tour te maken op de wijze van je keuze. We bieden diverse opties aan voor het hele gezin, en iedere soort tour volgt een andere route. Zo krijgt iedereen een unieke ervaring, maar heb je ook de mogelijkheid om verschillende tours te combineren.”

Het start- en eindpunt van alle tours is de HIJS-loods aan de Korte Stadionweg 103B. Vanuit daar kun je een route door Feijenoord lopen, een langere route door Feijenoord fietsen of in een tuktuk stappen die je dwars door de Afrikaanderwijk loodst. Bij alle tours is een vakkundige gids aanwezig die je alle ins en outs over de werken, de kunstenaars en hun werkwijze vertelt.

“Iedere tour is uniek; qua manier hoe je het beleeft maar ook qua gebied en wat we laten zien. Iedere tour zal rond de 90 minuten in beslag nemen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om onderweg de mooiste foto’s te schieten. Bij terugkomst in de loods is koffie, thee of fris beschikbaar en hebben we ons speciale SHC-kleurboek gratis beschikbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om het boek ‘Picture This’ aan te schaffen, het boek waarin we vier Rotterdamse street art-fotografen en hun werk belichten.”

Let op: schrijf je je in voor de fietstour(s)? Breng je eigen fiets mee!

Aanmelden voor de Super Tour Friday kan helaas niet meer. Alle beschikbare plekken zijn vergeven! Thanks voor het overweldigende enthousiasme.

Geplaatst door bowie op 16 maart 2024