Alle info over Hip Hop Kemp 2015

Hip Hop Kemp is al sinds jaar en dag een van de favoriete festivals binnen onze redactie. Het Tsjechische festijn vindt ook dit jaar weer plaats op het voormalig militaire vliegveld in Hradec Králové, op nog geen anderhalf uur rijden van Praag. De organisatie brengt elke week nieuwe namen uit de line-up naar buiten en jaarlijks vinden steeds meer mensen uit heel Europa hun weg naar ‘Kemp’, dus hebben we besloten om je op de hoogte te houden door middel van deze speciale Hip Hop Kemp festivalpagina.

hiphopkemp2015artikelbeeld3

Laatste updates:
26 juni: O.a. Homeboy Sandman is toegevoegd aan de line-up
19 juni: O.a. Cymarshall Law, Sean Strange en P-Money zijn bevestigd
12 juni: Mykill Miers is toegevoegd aan de line-up

Algemene informatie:
Voor goedkoop Tsjechisch bier, een goede sfeer en optredens van zowel internationale topacts als Tsjechische, Duitse en Poolse mc’s moet je in augustus naar Hradec Králové. Als randactiviteiten worden er regelmatig pokertoernooien (!), wedstrijden modderworstelen, een festivalmarkt met cd’s en vinyl en skatedemo’s weggezet op het terrein. En voor de entreeprijs hoef je het ook niet te laten, een 3-dagenticket kost een schijntje van wat je op andere grote Europese festivals betaalt. Alle info voor je op een rijtje:

Naam: Hip Hop Kemp
Waar: voormalig militair vliegveld van Hradec Králové, Tsjechië
Data 2015: 20-22 augustus

Line-up 2015:
Hiphopkemp2015artikelhuidig024232

Run The Jewels, Ghostface Killah & Raekwon, PRhyme, Joey Bada$$, Mobb Deep, Yelawolf, Evidence, Gangstarr Foundation met Big Shug, Jeru The Damaja & Lil Dap of Group Home, The Four Owls, Expansion Team Soundsystem (DJ Babu x Rakaa Iriscience), Hopsin, Demigodz, Cymarshall Law, P-Money, Sean Strange, Mykill Miers, Homeboy Sandman, Dope D.O.D., RATKING, HDBeenDope, Kontrafakt, Majk Spirit, Big Boss Showcase, Smack, VNM, PRO8L3M, Sodoma Gomora

Belangrijke info:

Kaarten
Een ticket kost je t/m 31 mei slechts € 45,- (of € 86,- als je als V.I.P. wilt). Tickets zijn te bestellen via Eventim.

Wisselkoers
Tsjechië heeft nog steeds geen euro, het land gebruikt de Koruna, oftewel de Tsjechische kroon. Het is raadzaam om voor vertrek alvast geld om te wisselen omdat de mogelijkheden tot pinnen beperkt zullen zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen via GWK.
1 euro is op het moment circa 27 Koruna waard.

Vervoer
De snelste manier om richting Hip Hop Kemp te reizen is met het vliegtuig. EasyJet biedt bijvoorbeeld goedkope vluchten naar Praag aan.
Je vliegt dan vanaf Schiphol naar Praag. Vanaf Praag is het nog circa 115 km om bij het festival aan te komen. De twee meest voor de hand liggende mogelijkheden vanaf Praag zijn met de trein of met de bus.
Mocht je met de auto van Praag naar Hradec Králové reizen, check dan deze routebeschrijving via Google Maps.

Het adres van het Festivalpark is als volgt: Festivalpark, Letiště 38, Hradec Králové

Verblijf
Ga je niet kamperen op Kemp, check dan een overzicht van hotels in Hradec Králové.

Spotify
Voor als je niet weet wat je moet verwachten, hier alvast een speciale Hip Hop Kemp 2015 Spotify-playlist om in de stemming te komen:

Throwback
HIJS deed al diverse keren verslag van ‘Kemp’. Check ons archief!

Tot slot
Voor meer info check je de website van het festival of hun Facebookpagina.