Hip Hop Kemp 2009 info

Het is aftellen geblazen voor een nieuwe editie van Hiphop Kemp. Dit jaar barst het feest los op 19 augustus met de befaamde pre party en kan je op 20, 21 en 22 augustus terecht voor de hoofdprogrammering met o.a. Method Man, La Coka Nostra, Termanology, Camp Lo en nog veel meer!

In het derde weekend van augustus (20-22 augustus) vindt Hiphop Kemp in Hradec Králové (Tsjechië) plaats. Kaarten voor dit festival in de voorverkoop kosten slechts 48 euro (inclusief camping)! Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar je wilt natuurlijk zoveel mogelijk info zodat je helemaal op de hoogte bent. Geen enkel probleem: check het onderstaande overzicht met de benodigde info en wie weet zien we je daar op Hiphop Kemp 2009.

Let op! Het festival begint dit jaar al op woensdag met de legendarische pre party en op donderdag begint het hoofdprogramma. Het festival eindigt niet zoals afgelopen jaren op zondag, maar op zaterdag!

Hiphop Kemp kan gezien worden als een van de grootste underground festivals in Europa met een groeiend aantal bezoekers en een zeer goede sfeer.

Hoofdprogramma
Method Man /USA/
La Coka Nostra (ILL Bill, Everlast, Danny Boy, DJ Lethal, Big Left, Slaine) /USA/
Lady Sovereign /UK/
Termanology /USA/
Camp Lo /USA/
Bishop Lamont + Black Milk /USA/
Planet Asia /USA/
B.o.B. /USA/
Adam Tensta /Swe/
Devin the Dude /USA/
Blu & Exile /USA/
Killa Kela + Bashy /UK/
Blak Twang /UK/
Fallacy /UK/
Mr Bang On /UK/
El Da Sensei + The Returners /USA, PL/
Torae /USA/
Reks + Soul Theory & DJ Dbefekt /USA/Fr/
Cymarshall Law /USA/
Sages Poetes De La Rue /FR/
Reef The Lost Cauze /USA/
J-Live & 3rd Party /USA/
Sicknature + Snowgoons /DK, D/
Kontrafakt /SK/
Vladimir 518 & DJ Trafik /CZ/
John Robinson (Lil’ Sci from Scienz Of Life) /USA/
U-N-I /USA/
Warszafski Deszcz (Tede + Numer Raz) /PL/
Qwazaar /USA/
Prinz Pi /D/
Amewu & DJ Werd /D, USA/
Huss N Hodn /D/
F.R. /D/
Pih /PL/
TeTris /PL/
Blady Kris /PL/
Indy & Wich + LA4 /CZ/
Moja Reč /SK/
PIO Squad /CZ/
Vec /SK/
Opak + Decko & Groovin Heads band /SK/
Strapo & DJ Spinhandz /SK/

Afterparty
Na iedere dag wanneer het hoofdprogramma is afgelopen gaat het feest in een van de hangars vrolijk verder. Er is voor iedereen wat wils dus mocht je de hiphop zat zijn dan kan je bijvoorbeeld naar een hangar waar ze alleen grime draaien. Hiphop Kemp staat bekend om zijn afterparties tot in de vroege uurtjes dus zorg ervoor dat je het gaat checken.

Kaarten
Het is raadzaam om je kaartje van te voren te kopen omdat het festival ieder jaar drukker wordt en het dit jaar best uitverkocht zou kunnen raken. Koop je toch een kaartje aan de deur dan zijn de kosten 48,- (inclusief camping).

VIP tickets
Dit jaar zijn er voor de eerste keer zogenaamde VIP tickets verkrijgbaar, kosten zijn 82,- . Met deze tickets reserveer je eigen plekje op een aparte camping met 4 zwembaden. Verder zijn er geen wachttijden meer om te douchen of om naar het toilet te gaan, alleen maar voordelen dus. Er waren in totaal slechts 1.500 van deze tickets beschikbaar, wil je er nog een kopen wees er dan snel bij.

Via deze link kan je aan tickets komen.

Valuta
Tsjechië heeft helaas geen euro, maar zij hanteren de koruna. Het is raadzaam om voor vertrek alvast geld om te wisselen omdat de mogelijkheden op het festival tot pinnen beperkt zal zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen via GWK 1 euro is circa 22 koruna waard trouwens.

Vervoer
Een nieuwe editie van Hiphop Kemp staat gepland van 20 – 22 augustus, met op 19 augustus al een pre party. De locatie is het voormalige Airport (Letiste) van Hradec Králové (Tsjechië). Voor de pre party betaal je aan de deur een paar euro en kan je terecht in een van de hangars waar diverse DJ’s voor de tunes zorgen.

De snelste manier om vanuit Nederland richting Hiphop Kemp te reizen is met het
vliegtuig.
Vanaf Praag is het nog circa 115 km om bij het festival aan te komen. De twee voor de hand liggende opties:
trein
Met een huurauto vanaf het vliegveld Praag waar diverse verhuurbedrijven zitten. Vanaf Praag staan er al direct borden voor Hradec Králove, kan niet missen.

Accomodaties
Geen zin om met je tentje op de camping te staan? Neem dan even een kijkje via de volgende link voor een overzicht van de verschillende accomodaties.

Zwemmen
In de buurt van het festival is er een meer waar je even kan afkoelen dus vergeet je zwembroek of bikini niet.

Versnaperingen
Een biertje op het festival kost omgerekend slechts 0,80 eurocent. Qua eten wordt de keuze ieder jaar uitgebreid en kan je voor enkele euro’s diverse dingen eten zoals noodles, kebab of een curryworst.

Even in het kort
20-21-22 augustus
Hiphop Kemp – Hradec Krá;lové – Airport (Tsjechië)
Kaartje festival: 48,- Euro (inclusief camping)
Meer info

Voor vragen kan je ons natuurlijk altijd mailen: info@hiphopinjesmoel.com

Geplaatst door bowie op 25 juli 2009