HIJS Poetry #6: Jaimee Brown

De spoken word-scene is groeiende. Eerder sprak HIJS al met organisaties als Poetry Circle en Woorden Worden Zinnen die de enorme hoeveelheid aan talent een podium bieden en ondersteunen in hun ontwikkeling. Alleen al in Rotterdam zitten ruim voldoende dope spoken word-artiesten om een eerste seizoen van een webserie mee te vullen. Met de stad als podium je gedachten blootleggen in een voordracht op video. Iedere keer weer anders, omdat diversiteit één van de kernwoorden is wanneer we over de spoken word-scene spreken. En nu we het toch over een eerste seizoen van een nieuwe webserie hebben: hier is aflevering 6 van HIJS Poetry, waarin we wekelijks de spotlight richten op een andere schrijver!

HIJSPOETRYSCRE

Jaimee Brown is fashion designer en woordkunstenaar en smijt in haar stukken haar verhaal en emotie het podium op. Schade en schande hebben haar wijzer, niet schuwer gemaakt en vandaag de dag knokt ze voor eenheid.
‘De echtheid van oprechtheid is wat mij drijft door mijn stukken. Omdat wie ik ben, nooit naar buiten zal komen door een maskertje van maatstaven op te doen en leuk te lachen. God heeft me zo gemaakt. Ik provoceer. Ik leer. Ik probeer, zelfs als ik dan heel hard op mijn bek ga. Hopelijk inspireer ik zo ook een beetje. Want er is niemand zoals jij, ook al zijn wij waarschijnlijk niet zo anders.’
Ze was eerder te zien bij o.a. Woorden Worden Zinnen, Paginagroots, Spoken World en the House of Poets.

Geplaatst door bowie op 28 september 2016