High&Mighty/Smut Peddlers/Cage

Het publiek was massaal naar de Effenaar gekomen om deze dope line up te komen bekijken dit was toch vrij opmerkelijk aangezien het een door de weekse avond betrof en daar kwam dan nog eens bij dat deze party plaats vond in Eindhoven waar het openbare vervoer nooit wil meewerken.

De zaal was aangekleed door Crackrock en damn yo die zag er echt nice uit! grote props bij deze naar hem, er waren veel headz, de DJ deed ze ding en de zaal zag er gruwelijk uit en alle ingredienten waren in huis om er een dope party van te maken. Het was alleen even de vraag of de gehele line up 1 optreden ging geven of dat zij dit allen afzonderlijk zouden gaan doen. De optredens stonden in ieder geval rond 2100 gepland maar er was niemand te bekennen. Ruim een uur later stond de gehele line up on stage en kon de party echt losbarsten mijn eerdere vraag werd daarmee ook direct beantwoord de gehele lineup trad dus gewoon in 1x op.

De zaal stond vanaf minuut 1 te slamdancen! en door het lage podium was het contact met het publiek optimaal. De heren dropten onder andere de volgende tracks: tower of babble, agent orange, 54, thats smut, smut council, fuck soundcheck,bottom feeders, stank emcees,medicated minutes, on my dick. Een minder punt aan het optreden was dat het geluid niet geweldig was de beats vlogen in het rond als een briesje terwijl ie in het rond hoort te razen dit had het gevolg dat bijvoorbeeld de track ‘tower of babble’ geruisloos voorbij trok terwijl dit wel een van de doopste tracks is die ze hebben uitgebracht. Het optreden bleef lekker hype en zonder pauzes in te lassen spatte de energie eraf en was het publiek bij de les. Bij de nieuwe track van Copywrite ‘on my dick’ werden de dames in de zaal uitgenodigd om on stage te komen grappig genoeg kwamen er uiteindelijk twee ladies on stage te staan en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Na de tekst: "bitch dance to my shit" en "shake that ass like a ho act like ya know" zouden ze het liefst van stage aflopen maar ze bleven lachend on stage staan. Het zag er in ieder geval heel erg grappig uit en na ruim een uur verlieten ze de bouncende menigte voor de rustige kleedkamers waar ze tijd namen om ons te woord te staan voor een interview.
 

Fixtures
Hoogtepunt:de gehele show die zonder pauze doorgubg
Dieptepunt: het abrupte einde van de show door het vervelende openbare vervoer.
Bier: 1,50 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,50 euro
Fotograferen: ja
Geluid: matig
Bezoekers:heel druk
Damage: 11,- euro
Cijfer: 8.0

Geplaatst door bowie op 31 december 2001