Wu x P.E. x De La: Gods Of Rap tour op 16 mei in de Ziggo Dome!

Je leest het goed; vorige week buzzde het nieuws van de Gods Of Rap-tour in de UK ook al door in Nederland en wegens de geweldige reacties hebben de drie legendarische crews besloten om hun tour ook naar het vaste land van Europa te brengen. Op donderdag 16 mei staan Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul samen in de Ziggo Dome. Friendly Fire haalt dit grootse hiphopspektakel voor één avond naar Nederland en vanaf aanstaande vrijdag kun je tickets bemachtigen.

De tour is een viering van de jubilerende klassiekers die de crews hebben geleverd. Wu-Tang Clan’s debuutalbum Enter The Wu-Tang: 36 Chambers bestaat 25 jaar (dat werd ook al uitgebreid besproken in onze podcast HIJStakkies), maar ook Public Enemy en De La Soul hebben wat te vieren. Respectievelijk It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back en 3 Feet High and Rising bestaan allebei maar liefst 30 jaar!

Het wordt een avond vol onbetwiste rapclassics, tijdens en tussen de optredens door. Want niemand minder dan DJ Premier is de presentator tijdens het concert en draait diverse sets tussen de shows. Een vleugje Gang Starr op een avond met Wu-Tang, Public Enemy en De La Soul, waarom ook niet? Op voorhand is deze triple-bill al legendarisch.

Tickets gaan tussen de 35 en 100 euro kosten, en zijn vanaf aanstaande vrijdag, 1 februari, te koop via www.godsofrap.nl. Echte hiphopheads mogen dit natuurlijk niet missen.