G-no komt vandaag met zijn nieuwe mixtape ‘Voor Eeuwig’

“Had ik gerapt in het Engels, dan was ik miljonair / Maar ik rap in het Nederlands dus ik leef broke / Heb zoveel fans en zoveel views maar ik heb geen shows / Toch ga ik door met hiphop ookal weet ik niet wat ik aan moet met ‘r….”

Het zijn zinnen uit de openingsverse van G-no’s nieuwe mixtape Voor Eeuwig, welke vandaag verschijnt. Op de mixtape, die maar liefst 25 (!) tracks telt, beschrijft de Rotterdamse rapper zijn twijfels over rap terwijl hij voor zijn fam moet zorgen. De ene keer op gruwelijk harde drumklappen, het volgende moment op enkel een akoestische pianopartij en weer een paar tracks later op soulvol gechopte vocalen. Openhartige reality-rap uit de achterstandswijk, maar dan wel op het allerhoogste niveau; rauw, Rotterdams en hard.

G-no’s scherpe en directe stijl van rappen zorgt ervoor dat je niet heel veel na hoeft te denken. Bijvoorbeeld hoe hij de track Het Was Mooi opent, gericht aan zijn ex-geliefde, die monogamie in hun relatie schijnbaar niet zo nauw nam: ‘Ik had je vriendinnen moeten n**ken / da’s wat ik denk terwijl ik drink hier in m’n keuken.” Als je zo’n binnenkomer hebt, raken wij benieuwd naar het héle verhaal. En als er iets is waar G-no goed in is, dan is het wel verhalen vertellen. Zijn pijn wordt de pijn van de luisteraar.

Ervaar -een klein beetje- van die pijn en slinger de tape nu hieronder aan.

Geplaatst door bowie op 28 november 2017