Extince/Spacekees en Terilekst The Ill Skill Squad/DJ Savage

Het zou een vreemde zondag worden. Een hiphopoptreden om 14.30 is voor mij namelijk een vreemd iets. Maar toch ging ik met enkele verwachtingen naar doornroosje. De deuren gingen jammer genoeg later als aangegeven open en aangezien het fokkin koud was werd dit niet erg gewaardeerd door mij en anderen.

Het was minder druk als ik had verwacht en de crowd leek me zeker niet het standaard hiphopvolk, meer iets van het populair volk, enkele uitzonderingen daargelaten.
We werden opgewarmd door Savage die platen draaide en ook wat van zijn scratch technieken zou laten zien. Dit werd vergezeld door een projectiescherm waar een grafcompilatie werd getoond.
Rond half vier begon dan het optreden van Turrie en Kees. Hen nog niet live gezien te hebben was ik dan ook erg benieuwd. Er werden nummers opgevoerd als Raprecent, Die Zieke Shit. De show zat strak in elkaar, ze wisselden agressie en humor af maar het publiek was niet erg enthousiast. Zou dit komen omdat het nog zo vroeg was of omdat het niet echt hiphopvolk was? Naja ik denk een beetje van beiden.
Na enkele minuten rust werd de show voortgezet met The Ill Skill Squad die al wat meer enthousiasme mochten ontvangen of was het publiek net pas wakker geworden..
In ieder geval de Ill Skill Squad lieten niet alleen hun skillz tonen maar ook waarom ze zich ill noemden. Niet alleen techniek maar ook humor werd in hun breaks gegooid. En iedereen klapte mee op de beat, eindelijk wat leven in de brouwerij. Na een half uur was het afgelopen, maar dikke probs want aan het zweet op hun voorhoofd kon je zien dat dit allemaal niet zo makkelijk als het eruit ziet.
Het moment was dan aangebroken voor de man van het moment, Extince. Allereerst kwam de tourmanager op het podium om aan te kondigen dat er geen opnames en foto’s gemaakt mochten worden. Omdat anders…je weet toch.. (zucht) Grote bull naar mijn mening, maar okay… Met een bittere smaak in je mond kwam Extince dan op. Het eerste wat me opviel was dat het lichtwerk slecht was, of moest het juist zo. Hierdoor kon je Ex erg slecht zien vond ik. Extince rapt zijn songs heel erg strak aan elkaar, te strak leek het me zelfs. Het leek of hij zijn ding deed en verwachtte dat het publiek dan wel zijn ding zou doen. Maar dat gebeurde niet want de vonk leek niet over te springen. Misschien had hij wel een praatje met het publiek moeten houden, of ze een beetje moeten opjutten/prikkelen want van “laatutlekkerlos” was geen sprake! Hier en daar liet hij wat open en het publiek vulde aan maar dit was dan ook bij: Kaal of Kammen en Spraakwater. Zo passeerde ook andere hits als Grootheidswaan de revu. Na een half uur was de show aan z’n einde maar ik had het gevoel dat de show al aan zijn einde was voor ie begonnen was. Er was geen feeling met het publiek, geen ruimte voor creativiteit, geen toegift en er werd ook niet voldaan aan de vraag naar een freestyle. En Extince verdween uit het niets waar ie vandaan was gekomen. De middag werd teneinde gedraaid door Savage en toen ik uit Doornroosje vertrok lag de hele avond nog aan mijn voeten.

Fixtures
Hoogtepunt:Terilekst & Spacekees en The Ill Skill Squad
Dieptepunt:Tijd (14.30), publiek, statisch optreden Extince
Bier: 2.75
Wc: free
Garderobe: 50 eurocent
Fotograferen:Bij Extince verboden, anders..
Geluid: goed
Bezoekers: 150
Damage:15,-
Cijfer: 6

Geplaatst door bowie op 31 december 2001