EqualEyez – Zoo Mixtape

Nog voor er sprake was van EqualEyez was een van de oprichters al volop bezig met hiphop: DJ Diezel is een van de oprichters van het bekende B9000 label waar oa. Kazi en DJ Grazzhoppa hun ding doen. Toen vier jaar geleden EqualEyez werd opgericht, was het dan ook vanzelfsprekend dat deze band met hiphop behouden zou blijven.
Om wat promo te maken voor de kledij bij de hiphopluisteraars en omgekeerd: promo voor hiphop bij alle mensen die EQ dragen, dropt Diezel via EqualEyez nu een tweede EQ Radio Mixtape. Het is dan ook geen toeval dat deze promo cd tegelijkertijd verschijnt met de nieuwe limited collectie van EqualEyez.

Op deze cd vinden we heel wat DJ’s en producers terug uit de vriendenkring van EqualEyez. Onder deze namen vinden we Grazzhoppa en Menno (DJ bigband) terug, Lefto (B9000, De Hop op StuBru, DourFestival, …), Jerboa (Dudes of Hazard), Omni en nog veel meer! Stuk voor stuk hebben ze wel iets met EqualEyez te maken en supporten ze de nieuwe collectie met hun muziek. De meeste nummers zijn exclusief voor deze tape omdat ze nog op cd moeten verschijnen, dit is natuurlijk weer heel mooi meegenomen voor de hiphopluisteraars.

De plaat begint met een frisse intro van Diezel AKA de Equalman om dan over te gaan in een nieuw nummer van Dudes of Hazard. Dudes of Hazard bestaat uit Jerboa en Stino van Outspoken Members en brachten in 2004 al eens de 12" Photographic Fantasy uit. Jerboa is nogal druk bezig met verschillende projecten dus sindsdien werd het even stil rond Dudes of Hazard… Nu horen we eindelijk nog eens iets nieuws op deze mix! Jerboa is ondertussen sterk gegroeid na het uitbrengen van zijn soloplaat Music For My Instruments. Ook hier horen we zijn perfectionalisme dat samen met de dope flow van Stino zorgt voor een zalig nummer!
Outspoken Members staat zelf ook op deze plaat met een productie van hun eigenste DJ Prime.

Tussen de tracks door hoor je af en toe fragmenten van een show van Chris Rock en Ali G.
De tape draait vooral rond producers en DJ’s, het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel instrumentale nummers opstaan zoals The Autumn is @ your door!!! van Lefto. Dit is een rustig nummer waar je zo op kunt wegdromen. Lefto heeft al wat ervaring opgedaan toen hij z’n droom mocht waarmaken door de BlueNote catalogus te remixen.

Omni uit LA zit de laatste tijd wel heel erg vaak in Gent en het nummer Coca Cola Classics met Diezel van zijn laatste album Ballyhoo is daar een van de vele mooie resultaten. Binnenkort komt er van hem de cd Ninja Art uit met producties van Grazz.
Grazz staat zelf ook twee keer op de ZOO Mixtape met Mixmonster Menno. Ze werken samen voor de DJ Bigband en hebben het ook al tot residents geschopt in de Gentse Vooruit. Hier laten ze nog eens horen waarom ze met de Bigband zoveel mensen aan het feesten kregen!
Afterhours is nog een van de vele creativiteiten van Grazz: samen met DVL en AME maakte hij al enkele leuke instrumentale platen. Met Forrest Dump en Caliente droppen ze een zomers geluid op de EqualEyez Radio.

Sanctum komt deze maand nog met zijn nieuwe plaat De Bevestiging en bij wijze van voorproefje is er dit nummer: Herinneringen op een beat van Damented. Dit nummer klinkt heel wat positiever dan wat we van hem hoorden op Opper-Rationeel en zorgt alleen maar voor meer ongeduld voor de nieuwe plaat.

Het is spijtig dat EqualEyez deze cd niet verkoopt, want de kwaliteit van de groepen die eraan meewerkten is dat minstens waard! Deze mixtape werd enkel in een beperkte oplage gratis weggegeven op de releaseparty van de nieuwe collectie en online shop. Dankzij Diezel sluit alles goed aan bij elkaar en wordt de boodschap van EqualEyez over heel je kleerkast verspreid!
Voor een keertje maken ze bij EqualEyez geen mooie kleren, maar deze dope muziek draag ik toch in m’n Ipod!

Tracklist:
01. Equalman – Suburban fantasies
02. Dudes of Hazard – The Wrealm
03. Less is More – Occupation 101
04. Lefto – The Autumn is@ your door!!!
05. Milx, Mole, Omni – Coca Cola Classics
06. Afterhours – Forrest Dump
07. Crackhouse – Crackscratch
08. Tradd – Inter Your Lude Up
09. Gus – Untitled
10. Grazz & Menno ft. Bart Maris
11. Vers-a-tell – In the air Madly
12. Outspoken Members – All Seasons
13. Crackhouse – Walking Backwards
14. Sanctum – Herinneringen
15. Afterhours – Caliente
16. Grazz & Menno ft.Fabrizio Cassol
17. Mole & Otherwize – Follow The Drip
18. Less is More – Spritual Journey

http://www.equaleyezclothing.com

Geplaatst door bowie op 4 april 2006