Em Gal presenteert van 1 t/m 4 februari kleurrijke expositie in de HIJSkamer

Em Gal is het artistieke pseudoniem van Emma Gallacher, een in Londen geboren en in Rotterdam woonachtige kunstenaar die diverse elementen van de jeugdcultuur onderzoekt in haar felgekleurde illustraties. In het weekend van ART Rotterdam presenteert haar eerste autonome solo-show na haar afstudeerwerk aan de Willem de Kooning Academie. Donderdag 1 februari is de officiële opening, die gratis toegankelijk is voor iedereen tussen 17:00 en 21:00. Daarna is de expo nog het hele weekend te zien tot en met 4 februari. Locatie: HIJSkamer, Delftsestraat 25 (begane grond), Rotterdam.

Zoals je wellicht al uit de door haar zelf ontworpen poster kunt opmaken, wordt de expositie in de HIJSkamer een viering van “bright colors and bold shapes”. Precies de elementen waardoor ze opviel bij curatoren Daniël Claessens en Reinier Landwehr. En hoewel haar illustraties vaak vrolijk aandoen, bevat het werk van Em Gal weldegelijk vaak een boodschap. Belangrijke elementen in haar werk zijn nostalgische reflecties op taboes in de ontwikkelingsfase van jongvolwassenen.

De expositie is een veelomvattend evenement, wat te verklaren is door het multi-disciplinaire karakter van de carrière van Em Gal. Naast sculpturen en schilderijen kan de bezoeker ook prints en kleding bemachtigen, zijn er drankjes on the house – tijdens de opening – en daarnaast kun je een tattoo laten zetten door @tattz.by.pablo.

Haar stijl is gedurfd en cartoonesk, en ze is iemand die van het proces geniet: “Als je zó’n duidelijk beeld hebt van wat je wilt maken, dat je letterlijk niet kunt wachten om eraan te gaan werken. En terwijl je dan werkt, krijg je andere ideeën en voegje andere stukjes en beetjes toe totdat je tevreden bent. Dat proces is mijn favoriete onderdeel. Enthousiast en opgewonden raken om aan iets te werken”, vertelde ze in een interview met Ostrich Magazine.

Klaar voor een explosie van kleuren en vormen, in het bijzijn van de kunstenaar? We nodigen iedereen van harte uit om bij de vernissage te zijn. Op donderdag 1 februari opent de HIJSkamer dan tussen 17:00 en 21:00 haar deuren. Wees welkom!

Geplaatst door bowie op 19 januari 2024