Een ‘No bad verses’-update van onze Spotify-playlist

Je leest het goed; we focussen op de rijmelarij en de techniek die daarvoor gebruikt wordt. Over de felle verse van Latifah en de JAY-Z beef waarom gelachen wordt door Nas hebben we het al gehad. Maar uiteraard dropte er nog veel meer moois de afgelopen weken. Drie verses lichten we voor je uit, maar de rest moet je óók gewoon beluisteren als je houdt van kwaliteitsrap. Enjoy!

D-Double en Sevn op Choppa

Een mooi doelpunt wordt vaak voorafgegaan door een dito assist. Sevn krijgt er hier eentje van D-Double op een presenteerblaadje. De rapper uit Vlissingen wordt uitgenodigd op een beat waarin bachata en drill elkaar ontmoeten. Als zijn onderkoelde en nieuwe terreinen verkennende flow ten einde komt, beweegt hij met een melodische flow richting het refrein. Als dat is afgelopen steekt Sevn van wal. Vol gas raast hij langs JAY-Z, Swae Lee, choppers, gunna’s en Sully van Top Boy en schetst hij er nog een verhaal mee ook. Tag team madness!

Benny The Butcher op Band Of Brothers

Zijn er slechte coupletten van Benny te vinden? We dagen je uit om ze te vinden. Op Band Of Brothers featured hij bij homie 38 Spesh, die op een album broedt in samenwerking met producer Harry Fraud. Die levert hier heerlijke zwierige soul, waarop The Butcher gesandwitched zit tussen Spesh en Ransom. Wetend dat hij in dat gezelschap verkeren zou, verzaakt hij niet en gooit hij punch na punch. Hoe ze de laatste lettergreep van hun rijm rappen vlak voor de drumkick van de eerste maat, en dan de laatste lettergreep rappen na de kick van de tweede maat? Might be nerd shit, ok, maar het is absoluut een kunde.

Stormzy op Firebabe

Stormzy heeft de nieuwe track Firebabe gedeeld, met gastvocalen van Sampha, Jacob Collier en de opkomende artiest Debbie, die ook op het 0207 Def Jam-label zit. De single is geproduceerd door George Moore en gaat gepaard met een video van de Britse regisseur Edem Wornoo. Visuals die passen bij de kalme r&b en emotionele voordracht.

“Debbie, George [Moore] en ik gingen samen de studio in en het was het mooiste moment. Het was een sessie die ik nooit zal vergeten, voor de rest van mijn leven. Het was extreem speciaal en iedereen in de kamer begreep dat”, aldus Stormzy, sprekend over het samenwerkingselement van Firebabe. Hij vervolgt: “We waren iets aan het maken dat hopelijk, als God het wil, voor altijd leeft. Iets dat ziel en gevoel heeft en het kwam uit een echt pure plaats. We namen een waarheid en maakten er kunst van.” Dit is een track waarvan we zeven jaar geleden, toen hij voor het eerst in Nederland optrad, nooit hadden gedacht dat Stormzy ‘m zou kunnen maken.

De volledige selectie van 20 tunes van het moment check je hieronder. Abonneer op die playlist en je blijft altijd op de hoogte van onze smaak. Wil je. Doen dus.

Geplaatst door bowie op 15 november 2022