Donald D

Kerst zuigt, maar derde kerstdag was deze keer top. Donald D kwam exclusief naar Nederland en nog wel in Hedon, Zwolle. Uiteraard was ik daar aanwezig. Rond kwart voor elf was ik bij Hedon en zoals een echte Hedon party kwamen de meeste bezoekers pas veel later. De sfeer was super relaxed, iedereen liep te chillen op de hi-fi soundsystem tracks.

Na een half uur begon Zombi Squad, ik ken weinig van deze gasten maar het klonk dope. Het publiek was wat lauwtjes en stond beetje af te wachten. Ik heb me wel vermaakt met Zombi Squad, goede beats en lekkere flows. Later las ik dat ze het zelf niet super vonden gaan, maar dat was vanuit het publiek niet te merken.

Een goede opwarmer voor waar we allemaal voor gekomen waren: hiphop legende Donald D!

Hij was er samen met DJ Supreme. DJ Supreme begon met wat vette scratches en dope tracks, het publiek werd opgehyped. Toen was het eindelijk zover, Donald D kwam op en hoe! Hyped en met een fles champagne begon hij en Hedon had er zin in, de zaal ging helemaal los. Tracks als Notorious, F.B.I. en Let The Horns Blow kwamen uiteraard voorbij. Ook deed hij wat nieuwe dingen van zijn binnenkort te verschijnen album, dit klonk ook zwaar ok. Tijdens de show liep Donald D nog wat te geinen dat ie wel in Nederland zou willen wonen, we waren veel relaxter dan de show die hij daarvoor in New York had gedaan.

Dat hij het naar zijn zin had was wel te merken, tijdens het optreden kwamen wat meiden gewoon het podium op en begonnen mee te dansen, Donald D vond alles goed. Ook liet hij een drietal breakers tijdens zijn show hun ding doen waarbij hij een b-girl wou laten rappen/zingen omdat ze daarvoor gezegd had ook wel naar NY te willen gaan voor een carriëre. Ze durfde het toch maar niet aan.

De show van de breakers was koel en kreeg veel support vanuit het publiek. Na dit deed Donald D nog een aantal nummers en vroeg hij of er mc’s in de zaal waren. Die waren er zat en binnen een paar minuten stond er een wachtrij op het podium voor de open mic sessie. Ze waren echt vanuit heel Nederland en omstreken gekomen, zo was er een (dacht ik) Duitse vrouwelijke mc en ook Basic deden hun ding. De open mic sessie was goed, van sommige MC’s kon je echter niet verstaan wat ze rapten omdat ze denk ik nog niet zoveel ervaring hadden met op het podium staan. Ome D deed zelf ook nog wat freestyles en iedereen had het naar zijn zin.

Na het optreden bleef het lang gezellig en mede dankzij DJ Jay Swift (UK) die vette party tracks draaide begonnen breakers in de zaal spontaan te breaken, er werd een grote kring gevormd en het feest ging gewoon door. Conclusie is dat dit een van de betere en gezelligste party’s van Hedon was. Zombi Squad was goed, Donald D was super. De DJ’s draaiden goede tracks en maakten hier gelukkig geen wacke R&B party van.

Fixtures
Hoogtepunt(en): Donald D, de sfeer
Dieptepunt: –
Bier: ?
Garderobe: 0.50
WC: gratis
Fotograferen: jep!
Geluid: goed
Bezoekers: +/- 300
Damage: 12 euro
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 1 januari 2003