DJ Vadim-USSR: Art of Listening

En daar zit je dan, met het derde album van de ex-Russische oprichter van het label Jazz Fudge en lid van de Ninjatune-stal DJ Vadim voor je neus. Wat te doen? Ja, afspelen en luisteren natuurlijk, wat anders? Domme vraag…

En wederom is het weer een album vol afwisseling. En het is wederom een album dat moeilijk aan te horen zal zijn voor mensen die van makkelijke ritmes, gladde producties en mooie melodielijnen houden. Met andere woorden: fans van commerciële Amerikaanse hiphop maak je hier niet blij mee.
Net als het vorige album "USSR: Life From The Other Side", zit “USSR: Art of Listening” vol met aparte samples van obscure platen, cursussen en interviews. Het is ook weer een combinatie van beats opgebouwd uit vage bliepjes en geluidjes en met heftige invloeden van dancehall doorspekte beats.
Eigenlijk kan ik weinig verschillen ontdekken met het vorige album. Misschien dan dat het nieuwe iets melodieuzer is, zeker wel iets jazziër, en er ook qua features nu ook mensen van buiten de Hiphop/Dancehall-scene te vinden zijn. Het eerste wat in mij opkwam was eigenlijk dat ik het vorige album aan het draaien was. Misschien een beetje jammer, maar aan de andere kant was het vorige album, net als deze, simpelweg dope. En van goede muziek kan er nooit genoeg zijn.

Met andere woorden: dit is wederom een lekker album, met wederom aparte beats, lekkere raps, strak opgebouwde intrumentals en vage tekstsamples waar het plezier van het maken en de liefde voor muziek vanaf spettert. Als je nog nooit wat van deze man gehoord hebt, moet je hem toch zeker eens tjekken, heb je al materiaal van hem, dan weet je wat je te wachten staat.

Tracklist:
01. Till Suns in your Eyes feat. Moshun Man
02. Its On feat. Vakill
03. She Who is Tested feat. Yarah Bravo
04. Combustible feat. Gift of Gab
05. Ghetto Rebels feat. Phi Life Cypher
06. Revelations Well Expanded feat. Kela & Ulzula Dudziak
07. The Harp Song (part 2)
08. The Pacifist feat. Yarah Bravo
09. In Control vol 3 feat. Dj Plus One
10. Taa Fun Aiye feat. Ade Soma & Gruff (SFA)
11. Who Me feat. Demolition Man
12. Something to Feel? feat. Task Force
13. L’art d’Ecouter feat. TTC
14. That Which is Coming feat. Revd Clevie Brown
15. Edie Brikel feat. Slug

Meer info: http://www.djvadim.com

Geplaatst door bowie op 30 december 2002