DJ PWB

DJ PwB heeft jarenlang zijn vaardigheden op het podium laten zien alszijnde DJ bij de underground Nederhop Crew WhiteWolf. PwB heeft voor deze band 3 albums geproduceerd, die zijn uitgekomen op Djax Records. Nadat deze bandleden hun eigenweg zijn gegaan, is PwB zich gaan concentreren op het vervaardigen van Battle records en het producen van andere muzikanten. Deze zogenaamde Battle records zijn o.a. bedoeld als gereedschap voor DJ’s die zich aan elkaar willen meten door middel van een DJ Battle. Ook is hij samen met collega DJ DNS een DJ Crew begonnen genaamd SL Trooperz.

SL Trooperz is een DJ team opgericht in 1997. De SL Trooperz bestaat uit de DJ’s: DNS en PwB. Deze DJ’s laten zich het liefst *Turntablist’s noemen, dit omdat de term DiscJockey niet toereikend is gezien de de techniek en vaardigheid die zij beheersen. De SL Trooperz maken muziek met vier draaitafels, een zeer originele en ongebruikelijke combinatie in Nederland. Zij zien zichzelf dan ook liever als muzikanten.

De SL Trooperz waren onderdeel van de DJAX Breakbeat-tour, die in 1998/99 heeft plaats gevonden en die hen door heel Nederland heeft gebracht. Tijdens deze tour werden DNS en PwB bijgestaan door DJ Sopa en DJ Champ.

De SL Trooperz, heeft Holland gerepresenteerd tijdens de World Team Championships die werden gehouden in London met een speciaal hiervoor ingestudeerde showcase.

De SL Trooperz hebben de DJ competitie Supahfly 2000 gewonnen in Tivoli Utrecht.

Deze DJ’s bundelen hun Skills om originele en creatieve producties te vervaardigen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een volledig album, die zeer binnenkort uit zal komen. Dus houdt hen in de gaten.

Turntablist= “one who uses the turntable as an musical instrument”.

Nu White Wolf ermee gestopt is kun je je volledig richten op de SLTrooperz wat zijn jullie plannen?
De plannen voor de SLTrooperz zijn muziek maken en optredens verzorgen met deze muziek. En hierdoor proberen naamsbekendheid te vergaren en als de tijd rijp is een album te releasen.

Wat voor gevoel houd je over na die White Wolf periode?
Ontwenningsverschijnselen, het was een inspirerende tijd die ik niet snel zal vergeten, ik heb er veel ervaring mee opgedaan en contacten mee gelegd. Ik mis die tijd, on the road zijn, making music and preforming.

Vind je dat jullie alles uit White Wolf gehaald hebben? zo nee? wat had je willen bereiken?
Ik persoonlijk vindt niet dat ik er alles uit gehaald heb, vandaar dat ik verder ga met Trooperz. Ik had WhiteWolf graag verder zien groeien, vooral muzikaal, je kunt dit ook horen aan de drie albums die we gereleased hebben. Iedere keer een stapje verder. Nu zet ik die visie verder in SLTrooperz en andere projecten waar ik mee bezig ben. Misschien probeer ik het ook wel met wat nieuw WhiteWolf materiaal, maar zo ver is het nog niet.

Uit welke soort HipHop haal je je inspiratie? wat luister jij dus eigenlijk?
Wave Twisters van Turntablist – Qbert, erg progressief Peanut Butter Wolf en Kool Keith. Voor de rest luister ik allerlei soorten muziek, het meeste van plaat, ik heb een geringe collectie, van klassiek tot rock, je kent het wel digging in the crates op zoek naar samples en inspiratie.

Is er mischien nog een kans dat White Wolf ooit nog bij mekaar komt?
Als ik het voor het zeggen heb, Yep. Maar helaas bestaat WW uit 4 man, die allemaal hun zegje hebben. We hebben intern nog wat onopgeloste zaken. Die zullen eerst uit de weg geruimd moeten worden, eer wij weer met de gezichten dezelfde kant op kijken.

Kunnen we naast de SL Troopers nog andere projecten verwachten?
Jazeker, denk bijvoorbeeld Djax Breakbeat vol.7 en Ramp Breakbeat vol.2. Deze projecten / platen zijn bedoeld als materiaal voor een Trooperz album en voor de optredens die wij live op het podium neer zetten.

Waar staan de letters PWB voor?
In het begin van WhiteWolf stond het voor PoWerBrain. Na een confrontatie met Brainpower besloot ik dat de tijd rijp was om een naams verandering te ondergaan. ‘’ Ik ben al een tijdje bezig met vinyl te verzamelen (Wax) en hier haal ik mijn inspiratie vandaan. Ik ben er erg kritisch mee bezig vandaar de naam Professor ’’. Professor WaxButter is het dus geworden.

Wat is je grootste hoogtepunt op het gebied van Dj’ing?
DMC World Team Championships 2000 in London. Een groot podium, een phat routine en veel publiek. Voor de rest tijdens de DJAX Breakbeat tour 1999 waren er spontane freestyle stukken met DJ’s Sopa, Champ, DNS, en ik uiteraard, die mij erg inspireerden. En mijn DJ Show in de Hoeve te Hoofddorp op het Nederhop festival. Deze show ging voor mijn gevoel erg goed, alle routines die ik ingestudeerd had gingen goed en alle freestyle stukken die er altijd inzitten gingen ook erg goed. Een goed gevoel is wat ik er aan over gehouden heb. En hopelijk het toeschouwend publiek ook.

Wat is nu jullie doel als SL Troopers?
Het plezier dat wij hebben in DJ’ing delen met zoveel mogelijk mensen door middel van optredens en hopelijk dat we wat Albums kunnen vervaardigen en hiermee de HipHop scene creatief aanvullen.

meer info: waxbutter@hotmail.com

Geplaatst door bowie op 31 december 2001