Dit is ANFU nieuws, met presentator Wakeem!

2017 wordt het jaar van Wakeem. Na in 2016 zijn ANFU tape te hebben losgelaten is hij in de video van Intro (te horen op diezelfde tape) te zien als nieuwspresentator en journalist. We hebben de Tilburgse rapper en tevens Hidden Village-member kort gesproken naar aanleiding van de viddy.

“Een hele goede vriend van me, Naychend, kwam met het concept van het journaal. Ik dacht meteen ‘Ja man, dit is iets anders’. Vreemt Visualiseert en SikNSjit zijn fijne mannen om mee te werken, ze dachten goed mee en waren pro-actief. Ze kwamen met goede feedback om het beste uit de video te halen.”
Naar eigen zeggen was Intro de laatste track die hij tapete voor de ANFU tape. “Ik had al een verse en de beat, maar er miste nog onder meer een hook. Ik begon gewoon wat te kutten erop en in een paar takes hebben we de track wat extra’s gegeven.”

De tape is volgens hem goed ontvangen. “Ik verwachtte er niet per sé veel van. Het is fijn dat mensen het dope vonden maar het was meer voor mezelf om de tape, die eigenlijk al een tijdje op de plank lag, los te laten. Het moest er écht uit.”
Het blijkt de eerste in een reeks van releases, want de Tilburger is niet van plan een lange stilte te laten vallen: “In de eerste helft van 2017 komen er nog twee releases uit. De 5011 EP komt al zéér binnenkort en biedt een kijkje in mijn wijk. Ik vertel wat ik er zie en meemaak, een kijkje in mijn leven dus. Daarna komt ook nog de Cozy Boy EP, fully produced by Medici. Ik ben drie dagen bij hem langs geweest en ga nog één dag om alles af te ronden. Die wordt wel leuk en knus, haha. Het wordt echt een mix wat je van me kan verwachten, het kan straat zijn want ik ben ‘gewoon een jongen uit de wijk’, maar het kan ook heel blij zijn omdat ik een positieve kil ben.”

Geplaatst door bowie op 12 januari 2017