DiceCream – De Blaastest

Het maken van zo’n album is een lastige opgave. Het zorgt vaak voor een onrustige mix van hiphop, r&b en uptempo populaire tracks. Dit geldt in zekere mate voor Blaastest het album. Over het algemeen kan het album de gemiddelde NLhiphopliefhebber wel bekoren maar de onaangename verrassingen over het album verspreid zorgen voor een nare bijsmaak.

Eigenlijk zijn het de producers die ervoor zorgen dat DiceCream goed uit de verf komt. Nav laat zich op Een Met Je Ziel van zijn duistere kant zien en past goed bij de rauwe stem van Dice. De boodschap wordt echter nooit helemaal duidelijk doordat DiceCream meer bezig lijkt met rijmen dan met een daadwerkelijk verhaal: “Ben je één met je ziel, besef jij waarom je ademt, dit is het leven waar ik voor kies, wat zal ik nog mee gaan maken.”

Meneer De Belastingdienst is ook een voorbeeld van een goede track in potentie, maar met een erg dunne boodschap die je op een bepaald moment doet afhaken. ClubWreckers en Tease verzorgen de instrumental die lekker uit je boxen knalt, maar de slappe lyrics leiden gewoon teveel af. Nodig Sjaak uit en je hebt gegarandeerd een track die weliswaar lekker zwalkt, maar nergens over gaat.

Een positieve uitschieter vind je in de track Liefde Voor M’n Vak. De puzzelstukjes vallen dan ineens wél op hun plek en de rijms, beats en boodschap vullen elkaar goed aan. Soulsearchin’ en DJ Chief dragen hier uiteraard aan bij maar ook DiceCream zelf maakt hier gewoon een hele goede indruk.

“Wie niet waagt, wie niet wint” moet DiceCream gedacht hebben toen hij een album voor een breed publiek wilde neerzetten. Zowel de liefhebber van clubbangers uit de schuur van de Partysquad als zoetsappige tracks in samenwerking van Derenzo komen aan hun trekken. Natuurlijk zijn ook Brainpower en TLM aanwezig op het album, maar of zij ervoor zorgen dat de hiphopheads dit album kunnen waarderen is de vraag.

Dizzy’s stem is rauw en intimiderend, zijn tempo en flow over het algemeen goed, maar toch mist er iets. Iets van overtuiging, iets van geloofwaardigheid en laten we eerlijk zijn iets van diepgang. De onderwerpen zijn te makkelijk, de rijms te voor de hand liggend en dus niet verrassend genoeg. Een twijfelachtige plaat.

Tracklist:
01. Beter Laat Je Los
02. Een Met Je Ziel
03. Je Kent M’n Naam
04. Meneer De Belastingdienst ft T-Slash & Sjaak
05. Flink Doen ft Rocks
06. Niemand Doet Als Zij ft Derenzo
07. Wil Je Mee ft Metz & Birgit Schuurman
08. Oh
09. Hangen Met Dit ft Brainpower & TLM
10.Niet Van Mij ft Skep
11.Baka Bana fm 2 skit
12. Whoop Whoop ft The Partysquad, Reverse, Darryl & Sjaak
13.Tegen Mij Beginnen
14.Liefde Voor M’n Vak
15.Business Boven Bitches ft QF, Nino & Negativ
16.Tragg! ft T-Slash

Meer info

Geplaatst door bowie op 8 april 2009