De Hop Afterparty

De Hop is het hiphopprogramma op Studio Brussel van Lefto en Gus. Maandag werd het hopseizoen afgesloten met een gratis afterparty in het Studio Brussel cafe Stereo in Gent. Opgezwolle gaf er hun eerste optreden in Belgie samen met Outspoken Members en Indigenous. Daar moesten we wel bij zijn…

Een ramp! Het beste programma van Studio Brussel, De Hop, neemt vakantie tijdens de zomermaanden! Dit programma van Lefto en Gus is de enige plek waar goede underground hiphop nog aan bod komt. Om de trouwe fans te troosten was er voorbije maandag De Hop Afterparty in het StuBru café Stereo in Gent met Opgezwolle, Outspoken Members en Indigenous.

In Stereo kunnen maar 200 mensen binnen, dus de Belgische Opgezwolle groupies hadden daar al om negen uur afgesproken, terwijl het pas om elf uur echt begon. Toen we er tegen half tien binnenkwamen zat de zaal al goed vol. Half Aalst was er met bekenden zoals Bockie en DJ Madfingaz. Ik denk dat 25% van de zaal bekenden waren. Leuk sfeertje dus!
De sfeer werd nog beter toen DJ Grazz en Prime begonnen te draaien. Ondertussen verkochten Dyno (Outspoken Members) en Omni hun cd’s in de zaal.
Tegen middernacht zat de zaal helemaal vol en kropen de Outspoken Members op het podium. De stadsgenootjes van Outspoken uit Aalst zorgden ervoor dat heel de zaal hyped werd. Ze dropten veel dope nummers waaronder “Base in Training”: de titeltrack van hun nieuwe 12". De vinyl van “Base in Training” vloog na de track gezellig door de zaal met de woorden “Vecht er maar om!” er achteraan.
Spijtig genoeg begaf de electriciteit van het podium het midden in hun show. Gelukkig was dit na tien minuutjes opgelost (net genoeg tijd om tot bij Aalst te geraken vanachter in de zaal). Het publiek had er nog altijd evenveel zin in dus dropte Outspoken Members nog enkele tracks.
Na een korte pauze kwam Indigenous op. Het publiek was nog steeds gehyped na Outspoken dus toen “A Typical Tune” langskwam werd de sfeer nog doper! De twee MC’s werden bijgestaan door hun zangeres Leen. Doordat hun DJ Glue ook mee ging zingen klonk het geluid af en toe fucked up, omdat er teveel stemmen waren. Gelukkig duurde dit niet te lang en klonk het daarna weer heel goed. Ondertussen had Static een Hiphopinjesmoel.com-sticker op zijn borst geplakt en iedereen bevolen om deze site te checken. De zaal werd ondertussen een beetje ongeduldig en achter het podium kon ik al de eerste glimpjes opvangen van Opgezwolle.
Zonder een echte pauze in te lassen kondigde Gus Opgezwolle aan. De zaal werd helemaal gek! Eindelijk was Opgezwolle in België. Ze bleven nog even backstage en vroegen of ze onstage moesten komen. Domme vraag die beantwoord werd met veel geroep en gejoel. Met een zelfde playlist als in Delft een paar dagen ervoor dropte Opgezwolle een heel dope show. Tussendoor vroeg Rico of iemand op … “jeweetwel” gestemd had. Meteen riep iemand met een Aalsters accent: “BLOKKERS ZIJN FISTFUCKERS!!!”. Het was toch al even geleden dat Gent zo’n dope feestje had meegemaakt. Zo dope dat zelfs de politie een paar keer kwam zien… Dankzij de Gentse Flikken (bekend van de serie) werd de show sterk ingekort en kwam “De Volle” niet meer langs na “Verre Oosten”. Delic zette gewoon “Rustug” op en Sticky en Rico begonnen in te pakken. Nadat de politie eindelijk vertrokken was, had de helft van de zaal hetzelfde gedaan en stond de rest aan de bar wat te drinken.
Lefto draaide nog even wat plaatjes, maar ik moest samen met nog heel wat mensen de trein richting Antwerpen halen dus tegen drie uur was ik buiten. Aalst bleef nog even vieren, maar ze werden een half uurtje later door de politie naar huis gestuurd.

De conclusie van de avond was voor mij dan ook simpel. Opgezwolle, Indigenous en Outspoken Members zijn dope, Lefto en Gus hebben er een vet feestje van gemaakt, half Aalst zorgde ervoor dat het feest bleef doorgaan en de Gentse flikken willen de titel van “grootste klootzakken” afpakken van de Antwerpse flikken.

Fixtures:
Hoogtepunt: al de optredens!
Dieptepunt: de Gentse Flikken
Bier: €1,50
Wc: gratis
Garderobe: gratis
Fotograferen: natuurlijk
Geluid: wel ok
Bezoekers: het kleine zaaltje zat stampvol!
Damage: gratis
Cijfer: 8,5

Geplaatst door bowie op 2 juli 2004