Church Of PYKE wordt een onstopbaar feest, ook ná 00:00

PYKE, het hard seltzer-merk dat samen met Noah’s Ark en Sticks op zoek ging naar het hardste raptalent van Nederland om een langdurige samenwerking aan te gaan, zet een nieuwe stap. Aanstaande vrijdag organiseren ze Church Of PYKE; een kerkdienst in de vorm van een party. Onder volledige legale condities maken ze aanstaande vrijdag het eerste legale evenement na 00:00 mogelijk, en onder meer Rico & Guan en ADF Samski komen optreden.

We horen je al denken; ‘een evenement, na twaalven in de nacht, compleet legaal, anno nu?’ Het team achter PYKE waagt zich eraan. Zo valt er op de website te lezen: “Met trots konigen wij u de Church of PYKE aan: de eerste liberale kerk voor iedereen die op zoek is naar echte verlossing. Met het grootste respect voor alle andere religies, is de kerk van PYKE de enige ware religie die vrijheid aanbidt. Vrijheid zoals voorgeschreven door de heilige profeten (de knapste artiesten van de wereld) en heilige teksten (de grootste verhalen en songteksten op aarde). Welkom bij Church of PYKE; het enige feest dat niet kan worden gestopt om middernacht.”

Balanceren op de goede helft van de rand of simpelweg vragen om problemen?

Met de corona-maatregelen die de gemoederen in ons lang nog altijd zeer bezighouden, is het natuurlijk een opvallend bericht. Is het balanceren op de goede helft van de rand of simpelweg vragen om problemen? Het klinkt in ieder geval spannend; een onstopbaar feest dat duurt van 21:00 tot 04:00, in een tijd waarin samen dansen en zingen na middernacht verboden is. De site stelt het volgende: als je een officiële kerk bent en je houdt een eredienst op een besloten plaats, wordt je beschermd door de Nederlandse grondwet. De locatie wordt 48 uur vóór het evenement bekendgemaakt via het Instagram-account van PYKE, maar zal in ieder geval in Tilburg zijn.

De organisatie belooft een nachtmis waarbij live performances, strakke dj’s en een paar goede sprekers het geloof in vrijheid en elkaar tot uiting brengen. Op de ‘line-up’ staan Rico & Guan, ADF Samski, LVZY, Brohlin, Aristoteles, FELLAH, Tijn van Tijn en Boris Coelman.

Bezoekers van de mis betalen dan ook geen entree, maar betalen voor hun tijdelijke lidmaatschap van de kerkgemeenschap. “Het is een subtiel protest. We hopen dat dit vonkje de discussie doet ontvlammen om nogeens serieus te praten over de uitzonderingspositie die traditioneel confessionele partijen hebben kunnen afdwingen. Het is hoog tijd dat seculiere jongeren, die hun zingeving halen uit boeken, geschriften of liederen halen die nog geen tweeduizend jaar oud zijn, ook gehoord worden.”

Check de tien geboden van de Church Of PYKE en fix je tickets op hun website.

Geplaatst door bowie op 5 oktober 2021