BROCKHAMPTON’s ‘SATURATION III’ is uit

Wat BROCKHAMPTON zelf hun ‘final studio album’ noemt, staat nu op Spotify. Toch komt met de release van SATURATION III ook het nieuws naar buiten dat in 2018 het volgende album gaat verschijnen, getiteld TEAM EFFORT. De Amerikaanse collega’s van Pitchfork noemen dit nu al de beste in de trilogie, dus dat maakte ons extra benieuwd om deze als eerste aan te slingeren op de drukke releasedag die 15 december 2017 is.

Opnieuw spat het plezier van de tracks van de zelfbenoemde boyband af, passen de beats beter bij elkaar dan op de vorige platen, wordt er geëxperimenteerd met snelle afwisselingen tussen de rappers. Zo maken ze op LIQUID bijvoorbeeld elkaars zinnen af en liften ze gedurende het hele project mee op elkaars energie. De nummers zitten beter in elkaar qua structuur en opbouw en daardoor is het laatste deel van SATURATION misschien beter te behappen dan de eerdere twee platen.

“Het zou dom zijn als dit ons laatste album zou zijn. Ik zou ook blij zijn als dit het laatste album was, hoor, maar we hebben gewoon nog veel meer te zeggen”, laat frontman Kevin Abstract weten in een persbericht. Waarom dan de woorden ‘final studio album’? Nou gewoon, om hun fans te trollen; BROCKHAMPTON neemt hun albums helemaal niet op in een ‘echte studio’, maar in het huis waar ze allemaal wonen.

Beluister het nieuwe album van het collectief, dat geheel is geproduceerd door Romil Hemnani met hulp van Q3, hieronder en laat die andere releases van vandaag gerust nog even wachten…