Bouncing Cats: Breakdance in Uganda

De film gaat over een Ugandese b-boy, Abramz, die door middel van hiphop en breakdance een beter leven wil creëren voor de kinderen in zijn land. Naast Abramz spelen Common, Mos Def, will.i.am en K’Naan in de film van Nabil Elderkin.

Op verschillende locaties volgen meer dan driehonderd leerlingen uit het hele land breakdancelessen. Veel kinderen zijn dakloos en slachtoffer van oorlog en honger. Maar een klein aantal heeft geld voor fatsoenlijk onderwijs. Toch leggen de kinderen kilometers af om de B.P.U. lessen bij te wonen. Abramz heeft hierbij hulp gekregen van Crazy Legs. De Rock Steady Crew legende kwam op uitnodiging van Abramz naar Uganda en reisde door heel het land om workshops te geven. Hieronder een impressie van deze periode.

De film is geschoten door Nabil Elderkin, die eerder verantwoordelijk was voor clips (en fotografie) van onder meer Kanye West, K’Naan, Mos Def, Common, John Legend en Black Eyed Peas. Een aantal van deze invloedrijke artiesten heeft ook een bijdrage geleverd aan de film. Zo heeft Common als verteller meegewerkt en worden K’Naan, will.i.am en Mos Def geïnterviewd.

Tot op heden is er nog geen releasedatum. Hou http://www.bouncingcats.com in de gaten voor meer informatie!

Geplaatst door bowie op 30 mei 2010