BoomDox vs SDK: Steff

17 mei moet je dus op het Schouwburgplein in Rotterdam wezen voor BoomDox-dingen. Steff, Afronaut en DK gaan een show verzorgen naast het SDK-Nederland event. In de aanloop naar 17 mei stellen we de artiesten een voor een aan je voor, mocht je ze nog niet kennen. Vandaag is het de beurt aan Steff, Rotterdams meest creatieve battle-rapper.

Steff-Interview-BrianvanRensen-Hiphopinjesmoel-02

Steff, we doen het even Jip en Janneke stijl. Stel jezelf eens voor als muzikant.
“Ik ben voornamelijk schrijver. Dat komt op de eerste plek. Rappen komt op de tweede plek. Ik heb bijna een soort van comedy-achtige manier van vertellen. Daarbij probeer ik een combinatie te maken van zelfspot en heel ver gaan in eerlijkheid. Door mezelf als de underdog neer te zetten, kan ik makkelijker pijlen afvuren op wat dan ook. Ik houd er van om ‘the elephant in the room’ te bespreken. Lastige thema’s die voor sommigen nog steeds moeilijk zijn benadrukken. Daarnaast ben ik vroeg begonnen met gitaar spelen. Ik had zelf geen gitaar, maar een buurman had er enorm veel. Zo ben ik ook wat muzikaler geworden.”

Ik kan me voorstellen dat die elephant in the room niet overal aanslaat.
“Nou, in Rotterdam snappen de mensen het intussen wel. Maar vorige maand had ik in Amsterdam een showtje en daar gingen mensen boo’en. Dat was ook wel intens. Maar dat is ook het ding, ik weet dat ik risico neem. Ik ben niet bezig met die mensen pleasen, ik zoek de grenzen op. Daarom ben ik ook aan het battle-rappen gegaan. Dat vind ik heel interessant, dat er in een cultuur van heel stoer doen ineens een tegengeluid komt van: nu ga ik je even vertellen waarom je niet stoer bent. Dan is het toch prachtig dat er een hoop mensen om je heen staan die je op je bek willen slaan? Liever dat dan allemaal jaknikkers.”

Steff-Interview-BrianvanRensen-Hiphopinjesmoel-01

Wat kunnen we van je verwachten op 17 mei?
“Het is een soort van straatding en dat vind ik heel erg tof. Je staat gelijkvloers met je publiek en als battle-rapper vind ik dat alleen maar prettig. Je kunt een soortgelijk iets als in battles verwachten, maar dan op een beat en gericht op de maatschappij in plaats van een tegenstander. Afronaut gaat vast ook iets doen met sampletjes, daar spring ik heus wel even op in.”

Wat verwacht jij van BoomDox?
“Bij BoomDox is er altijd een losse vibe. Ik hoop dan ook dat er stiekem een rapper in het publiek staat die zegt: ‘Ey zijn er niet toevallig twee minuutjes over voor een paar bars?’ Die hele vibe geeft het een soort blockparty-achtig gevoel. Dus ik hoop dat het weer zoiets wordt.”

Alle info over het event BoomDox x SDK is hier te lezen. We zien je op 17 mei in Roffa!

Geplaatst door bowie op 28 april 2015