Boemklatsch

Vrijdag 11 oktober was het weer zover: het vervolg op de Boemklatsch-bootparties. De boot had de haven bereikt en men werd verzocht zich te begeven naar de Ekko te Utrecht. Zo gevraagd, zo gedaan. Met zo’n tien man (en vrouw) sterk vertrokken we rond 20:30 per trein vanuit Den Haag naar Utrecht. In de trein zat de stemming er al lekker in: de bierblikken werden tevoorschijn getoverd en mensen die mekaar al een tijdje niet gezien hadden konden even lekker bijlullen. Na een korte wandeling kwamen we bij de Ekko aan. De toko was daar officieel nog gesloten, maar er moest gesoundcheckt worden voor het optreden van Magical Madness (J-rone, Nutrician en ondergetekende). Zonder problemen loosden we de complete groep naar binnen, waar we een gezellig zaaltje aantroffen: geen poeha maar gewoon een lekker donker tentje met podium en een eenvoudige bar. Leuk detail dit keer was dat de gasten van Boemklatsch een VJ hadden geregeld die aan beide kanten van het podium allerlei dope footage afspeelde, varierend van biddende moslims tot dansende thaise meisjes.

Na een succesvolle soundcheck begonnen de eerste mensen binnen te druppelen terwijl DJ Etcenist aan zijn set begon. Er werd lekker divers gedraaid: underground hiphop afgewisseld met funk-classics. Vervolgens was het de beurt aan Bonez om met zijn megafoon (!) het publiek op te hypen. Dit deed hij weer op onnavolgbare wijze, mede dankzij zijn AD/HD-karakter (no offense, Bonez). Na een aantal dope freestyles van Bonez zijn hand, begon deze samen met zijn “partner in crime” Infinite aan hun optreden. Op vette beats van Smooth Cee en een aantal instrumentals afkomstig van vinyl zette het tweetal een goede show neer. Daarna werd het live-gebeuren weer overgenomen door DJ’s Lygra, Logic en Etcenist. Wederom lekkere platen en vooral niet voorspelbaar.
Ook gaf het DJ-team Waxflowers een strakke turntableshow weg. Enkele momenten daarna vroeg de organisatie ons om aan ons eigen optreden te beginnen. Hier ga ik niet teveel over zeggen; vond het zelf wel lekker gaan. Na het optreden voelde ik duidelijk dat de alcohol begon te werken. Tot in de late uurtjes heb ik op de dansvloer en aan de bar gestaan. Toen de rest van de groep uit Den Haag aftaaide, besloten mijn broer en ik (natuurlijk weer) om te blijven.
Na het sluiten van de Ekko (wederom een zeer geslaagd feestje!) zijn we dan ook nog met een gast uit Utrecht naar een of ander kraakpand gewandeld. Daar is ondergetekende nog tussen allerlei wazige types tot een uurtje of negen ’s ochtends doorgezakt om vervolgens rond tien uur wakker te worden in Rotterdam in plaats van Den Haag. Gelukkig woont mijn vriendin in Rotterdam-Zuid dus daar stond ik rond half elf op de stoep. Totaal uitgeput maar tevreden viel ik daar in slaap

Wordt vervolgd in de review van 10 jaar de Duivel…

Fixtures:
Hoogtepunt(en): Bonez & Infinite + alle DJ’s
Dieptepunt: geen
Bier: ?
WC: gratis
Garderobe: ?
Fotograferen : ja
Geluid : redelijk
Bezoekers: circa 350
Damage: 5 euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 23 oktober 2002