Blackalicious

Na de lastige security gepasseerd te zijn van de Melkweg en ik me in de zaal begaf was DJ Lefto nog aan het draaien, ik was dus niet te laat. Ik vond zijn set helemaal niet in lijn liggen met de act, iets waar ik toch waarde aan hecht zodat het publiek in de sferen die de act gaat brengen kan geraken. Hij draaide af en toe hiphop en dompelde de rest onder in r&b geschikt voor de dickriders die zich ook in de zaal begaven. Het stoort me mateloos dat er bij een hiphopavond toch zoveel r&b voorbij komt. Erg jammer.

Na een tijdje komt DJ Chief Xcel op waarna Gift of Gab ook verschijnt. Samen vormen ze Blackalicious maar worden tijdens de tour bijgestaan door backup mc Lateef the Truth Speaker (die samen met Xcel en Erin Anova de crew The Maroons vormen). Daarnaast vormden een zanger en een zangeres nog de achtergrond vocalen. Ik weet hun namen niet meer hoewel de zangeres best Erin Anova kan zijn, kan ik dit niet met zekerheid bevestigen. Gift of Gab een grote kerel lijkend op Uncle Phill uit de serie Fresh Prince of Bell Air verontschuldigde zich voor het feit dat ie last van zijn been had en dus gedeeltes van de show zittend op een kruk zou doorbrengen.

De show begon denderend en de onverwachte snelle rapstijl van de log lijkende Gift of Gab deed velen verbazen. Hij en Lateef brachten de zaal in vervoering met nummers als Make You Feel That Way, Sky Is Falling, Blazing Arrow, Chemical Calastenics, Alphabet Aerobics. De laatste twee werden met enorme snelheid gerapt.

Bij het Alphabet Aerobics werd er nog n show element toegevoegd door de zangeres die telkens de letter van de alfabet toonde waar Gift Of Gab met zn rap was. Chemical Calastenics ook een zeer snel gerapt nummer waarin de hele scheikunde onder een hiphoploep wordt genomen en bij ieder couplet de beat veranderd. De grootste indruk werd toch verworven door de a capella freestyles van Gift Of Gab die gewoonweg geniaal genoemd mogen worden, hij was niet voor niets in zijn jongere jaren een gevreesde battle MC.
Na de show werd de avond weer mistroostig uitgedraaid door DJ Lefto, hoewel hij af en toe wat funky dingen opzette en hier en daar een goede plaat blijft de rest hangen in een mistroostige gedachte die als een wolk om het magnifique optreden van Blackalicious hing.

Fixtures
Hoogtepunt: de a cappela’s
Dieptepunt: DJ Lefto
Bier: 1,67
Wc: gratis
Garderobe: 0,90
Fotograferen: ja
Geluid: goed maar mocht best harder
Bezoekers: niet uitverkocht wel goed vol
Damage: 13 euro excl. lidmaatschap en res. kost.
Cijfer: 8-

Geplaatst door bowie op 7 juli 2002