Black Soil, het eerste hiphop-filmfestival van Europa

In het weekend van 28-30 november 2003 presenteert Stichting Black Soil op drie locaties in de binnenstad van Rotterdam (Cinerama, LantarenVenster en Off-Corso) de eerste editie van het Black Soil Filmfestival.

Het Black Soil Filmfestival is uniek in Nederland (en zelfs in Europa) en geniet nu al de zogeheten cultstatus. Naast films die hun wortels vinden in graffiti-, rap-, deejay- en breakdance, worden ook afgeleide films vertoond en films die als inspiratiebron dienden voor hiphop-artiesten en regisseurs die zich later met hiphopfilms gingen bezighouden. Het Black Soil Filmfestival vertoont uniek filmmateriaal dat het doek in Nederland sporadisch of nog nooit heeft bereikt.

Het hoofdprogramma bestaat uit filmfeatures, korte films en documentaires uit o.a. Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Columbia, Z-Afrika en Nederland en belicht hiphop vanuit een breed globaal perspectief. Films als Breathcontrol, Art of Rhyme/Freestyle, Stylewars, Walkmen en Battlesounds geven de bezoeker een deskundige kijk op de basis (the elementz) die ten grondslag liggen aan het genre hiphop en gaan nadrukkelijk in op de geschiedenis, actualiteit en toekomstperspectieven van deze invloedrijke subcultuur.

Als inleiding op het festival organiseert Stichting Black Soil, in de periode september – oktober, in samenwerking met Redrum Flix een serie filmvoorstellingen voor studenten CKV op diverse scholen binnen de Stadsregio Rotterdam.

Gedurende de hele festival periode organiseert Black Soil in samenwerking met hiphop organisator Chocolate afterparties in Off-Corso en LantarenVenster met exclusieve specials, live acts en (inter-) nationale deejays.

Meer info: http://www.blacksoil.com

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2003