België krijgt nieuw hiphopfestival in Gent: Back2Scratch!

België krijgt op 29 april een hiphopfestival erbij; Back2Scratch mikt op een combinatie van muziek en sport. In het skatepark en aan de Topsporthal van de Blaarmeersen in Gent zullen o.a. Havoc van Mobb Deep en Adje optreden, en daarnaast zullen er breakdance-, basketbal- en een skatewedstrijden op het programma staan. Ook is er ruimte voor graffiti en street art. Tickets zijn nu in de verkoop.

Voor het festival slaan diverse prominente hiphoppartijen uit België de handen ineen, zoals Hip Hop Hooray, Negen Duust en Frontal. Laatstgenoemd collectief uit Brussel host het hoofdpodium, waarop onder meer Havoc, Big Noyd en DJ L.E.S. een show zullen geven vol QB-classics. Daarnaast is ook Adje geboekt en staat Bahamadia op de bill. Maar op de poster is ook nog een naam doorgekrast. Die surprise maakt de organisatie eind maart bekend. Verderop wordt een tweede podium neergezet. Daarop gaat de organisatie proberen een track te maken met 150 rappers om zo een wereldrecord te vestigen.

“We keren terug naar de oorsprong van hiphop”, vertelt Mathieu Brouillet, de initiatiefnemer van het festival, tegen Nieuwsblad.be. “En we willen die waarden ook uitdragen: respect voor iedereen, luisteren naar elkaars verhaal, liefde geven in plaats van kritiek.” Er wordt gemikt op 3000 bezoekers, maar de ambitie is om de komende jaren stelselmatig te groeien naar 10.000 hiphopfans in Gent. “Hopelijk komen we ooit aan de enkels van het populaire Tilburgse festival WOO HAH!”

Meer info over Back2Scratch en de ticketverkoop is te vinden via deze website.

Geplaatst door bowie op 19 januari 2023