Bas sloot een avondvullend hiphopprogramma af in Bitterzoet

Hij speelde al met zijn J. Cole op de podia van de AFAS Live -toen nog Heineken Music Hall- en Ziggo Dome, maar Dreamville’s own Bas kruipt steeds meer uit de schaduw van zijn labelbaas. Zijn show in de Amsterdamse Bitterzoet raakte uitverkocht en werd opgeleukt met maar liefst vier support-acts. Fotograaf XAOUX was erbij voor een verslag.

Ook al is de Bitterzoet een klein en intiem podium; het weerhield Bas er niet van om maar liefst vier voorprogramma’s in te lasten. De avond werd afgetrapt door zangeres Gaidaa, die werd begeleid door Maria Sanchez op gitaar. Ondanks dat ze zelf aangaf erg zenuwachtig te zijn was daar in haar zang weinig van te merken. Het publiek luisterde aandachtig naar haar mooie stemgeluid.

Vervolgens kwam de Zuid-Afrikaanse Shane Eagle de bühne op om zijn tunes te brengen. Daarbij begon het publiek al goed warm te draaien. Daarna was het de beurt aan Dreamville-artiest Lute. Die gaf toe onder invloed te zijn van verschillende middelen, wat ook te merken was aan het wat warrige verloop van zijn set.

Toen men eenmaal dacht dat Bas zou gaan beginnen werd diens show nog even uitgesteld door de boys van Audio Push. Het duo, bestaand uit Oktane en Price, staat bekend om hun explosieve optredens. En in Bitterzoet onderstreepten ze dat nog eens. Ze braken de tent al af nog voor de hoofdact zich had laten zien.

Het contrast was aanvankelijk ook groot toen Bas na de ravage van AudioPush begon aan zijn set. Ietwat kalmpjes spitte hij zijn eerste tracks, maar de rapper wist de aandacht van de volle venue prima vast te houden. Hij werd vergezeld door een dj en toetsenist, die af en toe de show stal met fijne zangkunsten. Alle bekende tunes kwamen langs en Bas blijkt de terechte hoofdact door zijn perfecte delivery. Volgende keer verdient hij een groter podium, want als iemand bereid is om hard te werken is Bas het wel.

Geplaatst door bowie op 25 maart 2019