Banksy naar Rotterdam: Help mee!

Banksy is ongetwijfeld een van de eerste namen die je te binnen schiet als je aan street art denkt. De immer anonieme straatkunstenaar is de bekendste van de wereld en deinst niet terug voor een beetje controverse. Of hij nou een anti-pretpark creëert met Dismaland, zijn kunst ongezien de grootste musea van New York binnensmokkelt of, zoals onlangs, een hotel annex museum opende naast de Israelisch-Palestijnse muur; Banksy blijft een hot topic in de media. Hiphop In Je Smoel probeert met hun street-art project Rewriters een van Banksy’s werken naar Rotterdam te halen en jij kunt daarbij helpen. Een unieke kans voor alle liefhebbers van Banksy en street art in het algemeen. #BanksyRotterdam, let’s go!

Banksy naar Rotterdam from voordekunst on Vimeo.

Onlangs ging de documentaire Saving Banksy in première, over het werk ‘Haight Street Rat’, dat in april 2010 in San Francisco werd achtergelaten door Banksy. Het lukte een kunstverzamelaar om het werk veilig te stellen ondanks bedreigingen van de gemeente, gezeur met museumdirecteuren en hoge biedingen van kunsthandelaren. Het werk, de ‘Haight Street Rat’ wil hij over de hele wereld tentoon gaan stellen zodat iedereen het gratis (!) kan bezichtigen. Hoe mooi zou het zijn als Rotterdam de primeur buiten de V.S. heeft vanaf 21 april? Het kan, met jouw hulp. We hebben geld nodig voor het transporteren van het werk vanuit San Francisco, dus zijn we hard op zoek naar supporters.

De ‘Haight Street Rat’ zal dan tentoongesteld worden in LP2, aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het werk van Banksy wordt aangevuld met een expositie met werken van diverse Rotterdamse kunstenaars. De precieze invulling daarvan wordt later bekend gemaakt.

Doneren kan via de website van VoorDeKunst. Er zijn diverse exclusieve perks te verkrijgen zoals de Rewriters-pin, een gelimiteerd shirt ontworpen door Bier & Brood, workshops, street art-tours en zelfs je (bedrijfs)naam vereeuwigd door een kunstenaar uit de expo. Je naam hangt dan letterlijk naast een werk van ‘s werelds beroemdste kunstenaar. Laat vooral je vrienden weten dat je hebt gedoneerd en gebruik #BanksyRotterdam.

Doneer direct via deze link, alle hulp wordt gewaardeerd.