Appelsap

Vrijdag 19 December was er een 'zaalig' Appelsap om zo de kerstvakantie op en top te beginnen…. Met aangename verassingen met het programma moet je hier maar checken hoe het was… Vet Urban Yo !

Zoals de flyer al aangaf begon de kerstvakantie met een ‘zaalig Appelsap’ met onder andere Liquid Spirits op het programma en als host Gee. De DJ’s die deze avond mochten verzorgen met funky vibes waren DJ SP en Edzon. Overigens was freakinsitnie weer van de partij om het artistieke niveau hoog te houden. De deuren waren vanaf 22:00 open en toen ik 2 uur later aankwam was er grote verbazing aan mijn kant. Er stond namelijk geen ellenlange rij voor de deur zoals voorgaande party’s en dat kon dus twee dingen betekenen. Of er was bijna niemand op komen dagen, of de organisatie had het probleem opgelost op een andere manier.

Gelukkig was het laatste van toepassing en binnengekomen werd mij duidelijk dat het programma gewijzigd was. Liquid Spirits was vervangen door de hiphop act Illicit en de host was niemand minder dan Skate The Great. Positieve veranderingen dus. Precies mooi op tijd kwam ik aan voor de show van Illicit, waar MC Paradox met zijn live band (gitaar, toetsen, drums, percussie, trompet en trombone) de ‘oude kerk’ wel ff zou vullen met soulvolle hiphop. De live band swingde de pan uit en was goed ingespeeld op de MC. Paradox gaf op zijn beurt weer de vibes over naar het publiek en deed dit speels en soepel. Bij sommige tracks werd de Paradox bijgestaan door Atactic die lyrisch goed uit zijn woorden kwam. Verwacht geen rauwe hiphop bij de naam Illicit. Dit is juist lekker funky hiphop met soul en jazz invloeden waar je ook zeker laid-back op kan chillen. Er werd een strakke show neergezet waarvan een dope detail was dat Paradox al freestylend het publiek in liep. Het publiek reageerde positief op al deze muziek en er waren boven en beneden overal dansende, chillende, swingenden, funky moves makende mensen te zien. Ondanks dat MC Paradox niet altijd even duidelijk articuleerde, wist hij toch goed het publiek te ‘manipuleren’ en zijn lyrics met veel gevoel te spitten.

Hierna was het aan Skate The Great om SP en Edzon aan te kondigen, die meteen begonnen met spinnen. Wie de vorige reviews over Appelsap nog niet gelezen heeft, weet dus niet dat je geen hiphop acts kan verwachten maar dat Appelsap gewoon een fresh feestje is met af en toe een act, maar voornamelijk dope, frisse muziek gespind door de DJ’s. Dit wisselt zich af van hiphop naar zowel, disco, jazz, soul, pop, met underground tracks en commerciëlere nummers door elkaar. Dit zorgt er dus voor dat hier een breed publiek op afkomt, wat het wel weer afzondert van andere soort feesten. Hotel Arena lijkt de perfecte lokatie voor Appelsap, want naast de grotere zaal waar je ook boven duidelijk de muziek hoort van SP & Edzon kon je in de kleine zaal Rockbottom (Dirkdiggler & Ome Ed) achter de turntables zien die hier hun groovy sounds lieten exploderen. Ook hier werd verschillend gedraaid van ‘Lords of the Underground’ tot ‘Kylie Minogue’. In de grote zaal werden naast de bekendere tracks als “Nas – Made U Look”, “Pharoahe Monch – Simon Says” en “Missy Elliot – Pass That Dutch” ook tracks van o.a. Madonna, Michael Jackson en uiteraard Big Daddy Kane gedraaid.

De grote zaal was propvol en er was nauwelijks ruimte om te dansen. Of je dit positief of negatief opvat is aan jou, gelukkig was er boven nog wel ruimte en als je even wilde uitrusten verplaatste je jezelf gewoon naar de chill-out waar je op relaxte banken/bedden even kon bijkomen met iemand anders of alleen. Freakinsitnie was boven trouwens secuur bezig met een kunstwerk wat onder blacklight mooi belicht werd.
Opmerkelijk was dat de host Skate niet zoals voorgaande edities van Appelsap de hele tijd door de tracks heen liep te schreeuwen. Dit heb ik als bijzonder positief ervaren en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Er werd gewoon lekker gespinnd en ondanks de propvolle zalen waarin je zij aan zij aan het bewegen was, waren er toch over het algemeen vrolijke gezichten te zien en blije emoties en vibes te voelen in de crowd die tot 04:00 doorging. En dat allemaal door de ‘zaalige’ kersteditie van Appelap… Fris, Vrolijk en Funky enzo…

Fixtures:
Hoogtepunt: Liveshow van Illicit.
Dieptepunt: Enorme drukte bij de garderobe.
Appelsap: 2 Euro
Wc: 0,50 Euro
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Yup!
Geluid: Goed!
Bezoekers: circa. 1048
Damage: 10 euro
Cijfer: 7

Meer Info: http://www.appelsap.net

Geplaatst door bowie op 20 december 2003