From Amsterdam To Praha Releaseparty

Rondom de premiére van de hiphop-docu 'From Amsterdam To Praha, gemaakt door Two Things, was een volledige party opgetuigd. De avond was een afwisseling van de Amsterdamse en Praagse heads die meewerkten aan de documentaire.

Aangezien ik mijn Tsjechisch niet echt heb bijgehouden, kon ik de teksten niet volgen. Dat neemt niet weg dat ze lekker klonken. Ko Kru, PSH en Indy & Wich feat. Ontoppadiz deden hun ding voor een zaal vol Amsterdammers die niet gemakkelijk in beweging waren te krijgen. Bij de Amsterdamse acts werden ze wat losser. De Bootz maakten met hun militante show een goede indruk. Er kwam veel energie los tijdens hun optreden. Ook Royalistic, Lootz, MOD en The Proov feat. Shogun representeerden Amsterdam in de Melkweg. De Lazy Crew zorgden voor de moves. Ze deden een gelikte, gladde dansshow op het podium. DJ Edzon draaide de boel aan elkaar en deed dat lekker. Al met al een lekkere hiphop-avond met veel afwisseling in cultuur.

De documentaire
We volgen een groep Amsterdamse DJ’s, MC’s en B-Boys. Waaronder DJ Edzon, MOD, Bootz en The Proov. Ze zijn op weg naar de Roxy, een Praagse club waar zij die avond hun shit gaan droppen. Onderweg ontmoeten ze lokale helden. Gedurende de film worden de mannen uit Amsterdam en Praag aan de kijker voorgesteld.

Visual beauty. Mooie vormgeving. Door de toevoeging van tekst over de beelden heen krijgt de film meer inhoud en ziet er prachtig uit. Mooie lay-outs maken van ieder beeld een flyer. Helaas liet de beeldkwaliteit te wensen over. Op DVD is het strak en ook groot genoeg. In de zaal had de film niet zo’n impact. Misschien heb ik het niet goed gezien, maar het blijft bij het voorstellen van de afzonderlijke acts. Juist de uiteindelijke samenwerking miste ik. Aan het einde dus een beetje een slap piemeltje. Aan de andere kant was de show met de mensen uit de film wel een hoogtepunt van het project.

De avond werd afgesloten door de niet aangekondigede Ali B en een human beatbox. Was wel grappig.

Ik zag veel gefilmd worden in de zaal (Brainpower liep ook rond met een camera achter hem aan). Het wachten is dus op de sequel: ‘From Praha To Amsterdam’.

Fixtures
Hoogtepunt(en): De docu was uiteraard wat deze avond bijzonder maakte. Persoonlijk hoogtepunt was het weerzien van Shogun. Een paar jaar geleden zag ik ’m battlen in Akhnaton. Hij was toen sterk, maar werd afgemaakt met een ille lijn, waarin een opmerking werd gemaakt over zijn oog. Jammer dat deze veelbelovende MC achter op de stage blijft staan en niet vol overgave die plek vooraan op het podium pakt.
Dieptepunt: Het publiek. Te afwachtend.
Bier: 1,70
WC: gratis
Garderobe: 0,90
Fotograferen : ja
Geluid : top
Licht: top
Bezoekers: vol
Damage: 12,50

Geplaatst door bowie op 6 februari 2003