Aminé verrast iedereen met zijn nieuwe project ‘ONEPOINTFIVE’

Wat ons betreft is Aminé’s debuutalbum een van de meest kleurrijke releases van vorig jaar. Nu is hij terug en dropt hij uit het niets zijn nieuwe project ONEPOINTFIVE.

Het woord project kunnen we makkelijk gebruiken in deze, want de rapper uit Portland noemt het zelf een ‘EpLpMixtapeAlbum’, humoristisch inhakend op het feit dat deze termen meer dan eens door elkaar worden gehaald door fans, media en critici.

Het onaangekondigde ‘ding’ dient als een brug tussen zijn officiële albums. Terwijl zijn fans wachten op de opvolger van Good For You, besluit hij hen tegemoet te komen met dertien nieuwe nummers. Volgens hem dropt het ook daadwerkelijk precíes tussen Good For You en zijn aankomende album. Vandaar ook de titel ONEPOINTFIVE. Dus als je erop wacht weet je het nu; je bent over de helft.

Zoals gebruikelijk komt Aminé door met dezelfde onvoorspelbare hooks, scherpe rijmschema’s en bars om te lachen. Toch is deze plaat een stuk duisterder als zijn vorige, zeker de soundscapes zijn hun luchtigheid verloren en maken plaats voor overstuurde bassen en spooky samples.

Mocht dat je interesse wekken, heb je altijd de mogelijkheid om hieronder op play te klikken natuurlijk.

Geplaatst door bowie op 16 augustus 2018